Ρέγκλινγκ: Το ευρώ συνιστά επιτυχία

Ρέγκλινγκ: Το ευρώ συνιστά επιτυχία
Το ευρώ συνιστά επιτυχία, υποστήριξε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, διαβεβαιώνοντας ότι «η κρίση είναι πλέον, πίσω μας».

Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο CNBC, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος εξήρε την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας, σημειώνοντας ότι ορισμένες οικονομίες διαθέτουν καλύτερα μακροοικονομικά μεγέθη, ακόμη και από τις ΗΠΑ.

«Η Ευρωζώνη έχει παρεμφερές κατά κεφαλήν ΑΕΠ με τις ΗΠΑ» πρόσθεσε, κάνοντας παράλληλα, ειδική μνεία στην καλύτερη διανομή εισοδήματος μεταξύ των Ευρωπαίων πολιτών.

«Τα τελευταία 15 χρόνια, το 80% των ευρωπαϊκών νοικοκυριών έχει καταγράψει αύξηση του πραγματικού εισοδήματος, ενώ στις ΗΠΑ, το αντίστοιχο ποσοστό περιορίζεται στο 10% με 20%» συνέχισε, στο ίδιο ύφος.

Ο Ρέγκλινγκ άσκησε δριμεία κριτική και στους οικονομολόγους Γιόσεφ Στίγλιτς και Πολ Κρούγκαμν, οι οποίοι αμφότεροι έχουν προβλέψει την κατάρρευση της Ευρωζώνης.

«Ορισμένοι δεν λαμβάνουν υπόψη τα στοιχεία, τα οποία αποδεικνύουν ότι έχουμε βγει από την κρίση» σημείωσε, τονίζοντας ότι οι δύο νομπελίστες οικονομολόγοι έχουν διαψευστεί επανειλημμένως .

πηγή: naftemporiki.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ