«Πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ

«Πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ
«Πράσινο φως» έδωσε το Euro Working Group στο Ελσίνκι- στο οποίο την Ελλάδα εκπροσώπησε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής, Φραγκίσκος Κουτεντάκης- προς τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια για την εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ.

Αυτό ανέφεραν κυβερνητικοί κύκλοι, σύμφωνα επίσης με τους οποίους, το επόμενο βήμα είναι η έγκριση από τα πέντε ευρωπαϊκά κοινοβούλια. Στη συνέχεια, η οριστική έγκριση για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα δοθεί από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), που θα συνεδριάσει στις 16 Ιουνίου (κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Eurogroup/Ecofin) στο Λουξεμβούργο. Οι ίδιοι κύκλοι ανέφεραν ότι η δόση των 7,5 δισ. ευρώ θα βρίσκεται στα δημόσια ταμεία αμέσως μετά, και πάντως νωρίτερα από το βρετανικό δημοψήφισμα στις 23 Ιουνίου.

Ελληνικές διπλωματικές πηγές ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η Ομάδα Εργασίας της Ευρωζώνης (EWG) που συνεδρίασε την Πέμπτη στο Ελσίνκι επιβεβαίωσε την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης και άναψε το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης, ύψους 7,5 δισ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ