ΕΚΤ: Πλεόνασμα 25,6 δισ. στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών το Νοέμβριο

ΕΚΤ: Πλεόνασμα 25,6 δισ. στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών το Νοέμβριο
Μεγαλύτερο εμφανίζεται το πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών της ευρωζώνης το Νοέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ειδικότερα, το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, εμφάνισε πλεόνασμα 26,4 δισ. ευρώ το Νοέμβριο σε προσαρμοσμένους όρους, έναντι των 25,6 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο, ανακοίνωσε η ΕΚΤ.

Παρόμοια με τους προηγούμενους μήνες, τα στοιχεία εμφανίζουν πλεονάσματα για αγαθά, υπηρεσίες και πρωτογενές εισόδημα, τα οποία εξισορροπήθηκαν εν μέρει από ένα έλλειμμα στο δευτερογενές εισόδημα.

Το πλεόνασμα στα αγαθά υποχώρησε στα 27 δισ. ευρώ το Νοέμβριο σε σχέση με τα 28,1 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο, ενώ το πλεόνασμα των υπηρεσιών διευρύνθηκε στα 5,9 δισ. ευρώ από τα 5,2 δισ. ευρώ, ενώ το πλεόνασμα πρωτογενούς εισοδήματος αυξήθηκε στα 4,5 δισ. ευρώ το Νοέμβριο, από τα 3,6 δισ. ευρώ στον προηγούμενο μήνα, ανακοίνωσε η ΕΚΤ.

Για τους 12 μήνες μέχρι το Νοέμβριο, το σωρευτικό πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών διαμορφώθηκε στο 3% του ΑΕΠ της ευρωζώνης, σε σχέση με το 2,4% για το δωδεκάμηνο μέχρι το Νοέμβριο του 2014, ανακοίνωσε η ΕΚΤ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ