Ντράγκι: Θα επανεξετάσουμε την πολιτική μας τον Δεκέμβριο

Ντράγκι: Θα επανεξετάσουμε την πολιτική μας τον Δεκέμβριο
Ανοικτό άφησε ο Μάριο Ντράγκι το ενδεχόμενο να αλλάξει η νομισματική πολιτική της ΕΚΤ, τον Δεκέμβριο, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, στη Βαλέτα της Μάλτας.

“Τα σχέδια αγοράς περιουσιακών στοιχείων εξελίσσονται ομαλά και συνεχίζουν να έχουν ευνοϊκό αντίκτυπο”, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Πρόσθεσε, ωστόσο, πως η υποχώρηση των τιμών των εμπορευμάτων και οι ανησυχίες για τις αναδυόμενες αγορές σημαίνουν ότι οι πληθωριστικές πιέσεις παραμένουν αρνητικές.

Αυτό σημαίνει ότι η τρέχουσα πολιτική θα πρέπει να επανεξεταστεί στην επόμενη συνεδρίαση της ΕΚΤ τον Δεκέμβριο. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα άφησε σήμερα αμετάβλητες τις βασικές παραμέτρους του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.

Εν τω μεταξύ, η ΕΚΤ διατήρησε αμετάβλητα, στα ιστορικά χαμηλά επίπεδα τα κυριότερα επιτόκια αναφοράς του ευρώ. Συγκεκριμένα, το επιτόκιο για πράξεις κύριας αναχρηματοδότησης του Ευρωσυστήματος παρέμεινε αμετάβλητο στο επίπεδο του 0,05%, το επιτόκιο διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης στο επίπεδο του 0,30% και το επιτόκιο διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων στο επίπεδο του -0,20%.