Σαπέν:«Θα έχουμε μια αναγνωριστική συνάντηση με τη νέα κυβέρνηση»

Σαπέν:«Θα έχουμε μια αναγνωριστική συνάντηση με τη νέα κυβέρνηση»
Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της προς τους Ευρωπαίους δανειστές της το συντομότερο δυνατό, έτσι ώστε να προχωρήσουμε στη συζήτηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, δήλωσε ο Γάλλος υπ. Οικονομικών, σε συνέντευξή του πριν τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup.

«Θα έχουμε μια αναγνωριστική συνάντηση με τη νέα κυβέρνηση. Θέλουμε να δούμε την αποφασιστικότητά της να εφαρμόσει τις δεσμεύσεις που έλαβε με τη συμφωνία του Ιουλίου και μέσα στο σωστό χρονοδιάγραμμα» τόνισε ο Σαπέν, προσθέτοντας ότι πιο σύντομα γίνει αυτό τόσο πιο γρήγορα θα έλθει η συζήτηση για το χρέος, ένα βήμα που είναι απαραίτητο για να προσφέρει επιπρόσθετη χρηματοδότηση το ΔΝΤ.

Πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup ο Μισέλ Σαπέν μαζί με τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, πρόκειται να έχουν συνάντηση με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Το προσχέδιο για προϋπολογισμό «εκτάκτου ανάγκης» για το 2016, με συνολικά έσοδα 50 δισ. εκ των οποίων περίπου 46 δισ. από τη φορολογία, κομίζει σήμερα στις 4μ.μ (ώρα Ελλάδος), στο Eurogroup η ηγεσία του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών και εν συνεχεία, όπως όλα δείχνουν, θα κατατεθεί και στη Βουλή.