Κομισιόν: Τετ α τετ Γιούνκερ με εκπροσώπους ΝΔ και Ποταμιού

Κομισιόν: Τετ α τετ Γιούνκερ με εκπροσώπους ΝΔ και Ποταμιού
Συναντήσεις με εκπροσώπους της Νέας Δημοκρατίας και του Ποταμιού θα έχει σήμερα και αύριο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του προέδρου της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά, o κ. Γιούνκερ θα συναντήσει σήμερα στις 14.30 εκπροσώπους της Νέας Δημοκρατίας και αύριο στις 10.30 εκπροσώπους από το Ποτάμι.

Αυτό που είναι υπο συζήτηση αυτή τη στιγμή είναι οι προϋποθέσεις και τα προαπαιτούμενα για ένα πρόγραμμα (prior actions και conditionalities) και το θέμα της βιωσιμότητας θα εξεταστεί τον Οκτώβριο.

Στη συνέχεια αρνήθηκε να σχολιάσει ζητήματα που άπτονται της πληρότητας των ελληνικών προτάσεων, καθώς όπως είπε αυτά θα συζητηθούν από τους θεσμούς και το Eurogroup.

Όσον αφορά στην ανθρωπιστική βοήθεια ο εκπρόσωπος της Κομισιόν δεν θέλησε να απαντήσει ως προς το ποιος μηχανισμός της Ε.Ε. θα χρησιμοποιηθεί στην περίπτωση κατάρρευσης των διαπραγματεύσεων. Είπε όμως ότι, παρότι η Κομισιόν έχει προετοιμαστεί για όλα τα ενδεχόμενα, επιδιώκει την επιτυχή έκβαση του σχεδίου Α.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ