Σαπέν: Το «όχι» στο δημοψήφισμα θα οδηγούσε σε «άγνωστα εδάφη»

Σαπέν: Το «όχι» στο δημοψήφισμα θα οδηγούσε σε «άγνωστα εδάφη»
Αναφορά στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου έκανε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν τονίζοντας πως μια ενδεχόμενη απόρριψη στην τελευταία προσφορά που έγινε στην Ελλάδα από τους πιστωτές της θα οδηγούσε την ευρωζώνη σε "άγνωστα εδάφη".

Σε ερώτηση αν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν διαπραγματεύσεις την ύστατη στιγμή πριν από τη λήξη αργότερα σήμερα τις προθεσμίας για την αποπληρωμή από την Αθήνα δανείου προς το ΔΝΤ, ο Σαπέν απέρριψε την ερώτηση και υπογράμμισε πως το πραγματικό ζήτημα είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος το σαββατοκύριακο.

«Είναι μια ψήφος με συνέπειες. Αν πουν ναι, συνεχίζουμε να διαπραγματευόμαστε ... Με ένα όχι, μπαίνουμε σε άγνωστα εδάφη», δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι France 2.

Ο Γάλλος υπουργός, μολονότι υπογράμμισε πως συνεχίζει να πιστεύει ότι η θέση της Ελλάδας βρίσκεται εντός της ευρωζώνης, υποστήριξε ότι, αν η Ελλάδα αποχωρήσει, "δεν θα είναι κάτι δραματικό" για την περιοχή.

«Για τις άλλες χώρες στην Ευρώπη θα ήταν πρόβλημα, αλλά όχι κάτι δραματικό αν η Ελλάδα έφευγε, δεν θα επικρατούσε ξαφνικά οικονομική αναταραχή», δήλωσε, ενώ χαρακτήρισε τις χθεσινές απώλειες στις χρηματοοικονομικές αγορές απλή διόρθωση περασμένων κερδών.

«Το θέμα θα είναι για την ίδια την Ελλάδα, για το ευρωπαϊκό σχέδιο», πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ