Γιέγκερ: Η Γερμανία θέλει την Ελλάδα στο ευρώ

Γιέγκερ: Η Γερμανία θέλει την Ελλάδα στο ευρώ
Στη διαβεβαίωση ότι η Γερμανία θέλει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη προχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας ο εκπρόσωπος Τύπου του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Μάρτιν Γιέγκερ, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι «η μπάλα είναι στο γήπεδο της Αθήνας».

Εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση με όλα τα μέσα που έχουμε, πρόσθεσε ο κύριος Γιέγκερ, που αρνήθηκε να σχολιάσει το αν μπορεί η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, εφόσον χρεοκοπήσει.

Ο κύριος Γιέγκερ τόνισε πάντως πως ο χρόνος για την Ελλάδα τελειώνει.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του εκπροσώπου της Καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ το μεσημέρι της Δευτέρας, που επανέλαβε ότι η μπάλα είναι στα χέρια της Ελλάδας, ώστε να επιτύχει μια συμφωνία με τους εταίρους.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της ΚΟ των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) στη Βουλή, Φόλκερ Κάουντερ, κατέστησε σαφές πως δεν πρόκειται να περάσει μια συμφωνία που δεν θα φέρει την έγκριση του ΔΝΤ.

Υπογράμμισε επίσης πως οι προσπάθειες του Βερολίνου για παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη δεν θα έχουν αποτέλεσμα αν η Αθήνα προσπαθήσει να θέσει τους δικούς της όρους στις διαβουλεύσεις και να απαιτήσει από τους εταίρους να «χορέψουν στο ρυθμό της».