Νέο σχέδιο από την κυβέρνηση - Αρνητικές οι πρώτες εκτιμήσεις των δανειστών

Νέο σχέδιο από την κυβέρνηση - Αρνητικές οι πρώτες εκτιμήσεις των δανειστών
Νέο σχέδιο για μεταρρυθμίσεις και δημοσιονομικά μέτρα κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση στους εταίρους, όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα ευρωπαίους αξιωματούχους.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, η Αθήνα ζητά τη μεσολάβηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) ώστε να μπορέσει να πληρώσει τα δυο ομόλογα της ΕΚΤ, συνολικού ύψους 6,7 δισεκατομμυρίων ευρώ, που λήγουν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Επίσης, η Ελλάδα φέρεται να ζητά αύξηση του ορίου έκδοσης εντόκων γραμματίων από την ΕΚΤ, ώστε να λυθεί το οξύ πρόβλημα ρευστότητας στα δημόσια ταμεία.

Όπως μεταδίδουν το Reuters και το Γαλλικό Πρακτορείο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη λάβει τις ελληνικές προτάσεις και τις εξετάζει.

Το ελληνικό κείμενο φέρεται να έχει έκταση 7 σελίδων, εκ των οποίων οι τρεις αφορούν δημοσιονομικά ζητήματα και οι υπόλοιπες τέσσερις εστιάζουν στις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας μας.

Ωστόσο υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης έκαναν λόγο για αναξιόπιστες προτάσειςτης ελληνικής κυβέρνησης.

Όπως μετέδωσε το Bloomberg, αξιωματούχοι που είδαν την ελληνική πρόταση είπαν στο πρακτορείο πως η πρόταση δεν είναι αξιόπιστη, κάνοντας λόγο για ένα «ασαφές αναμάσημα» προηγουμένων ελληνικών σχεδίων, ενώ και το γερμανικό πρακτορείο MNI τονίζει -επικαλούμενο πηγές της ΕΕ- πως είναι σχεδόν ίδια με την προηγούμενη, σημειώνοντας ότι περιέχει μόνο μικρές αλλαγές.