Μέχρι το Λευκό Οίκο και τον Ομπάμα το θρίλερ της ελληνικής διαπραγμάτευσης

Μέχρι το Λευκό Οίκο και τον Ομπάμα το θρίλερ της ελληνικής διαπραγμάτευσης
Πυρετώδεις διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα, εδώ, στις Βρυξέλλες αλλά και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού! Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα συναντήθηκε στις 24:00 ώρα Ελλάδας στον Λευκό Οίκο με τον υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιου, όπου συζητήθηκε και το θέμα της Ελλάδας.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του Mega στην Ουάσινγκτον, δεν αποκλείεται ο πρόεδρος των ΗΠΑ να επικοινωνήσει με Ευρωπαίους ηγέτες με στόχο να βρεθεί λύση, ιδιαίτερα εάν κριθεί ότι η συμφωνία είναι κοντά.

Ήδη ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ έχει επικοινωνήσει με τη διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και Ευρωπαίους ομολόγους του.Η εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών δεν επιβεβαίωσε ότι συνομίλησε και με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Σημειώνεται ότι εάν απαιτηθεί ο Πρόεδρος Ομπάμα θα συνομιλήσει με Ευρωπαίους ηγέτες για να βοηθήσει τη διαπραγμάτευση.Σε ότι αφορά το ΔΝΤ, παραμένει σταθερό στις γνωστές αδιάλλακτες θέσεις του, αλλά φαίνεται ότι έκανε μία υποχώρηση στο θέμα της αναδιάρθρωσης, επειδή οι Ευρωπαίοι δεν θέλουν να ακούσουν για το θέμα. Εάν η πληροφορία είναι ορθή, τότε είναι μία «ήττα» για την κ. Λαγκάρντ, η οποία το τελευταίο διάστημα διατηρούσε μία έντονα σκληρή θέση στο συγκεκριμένο ζήτημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ