Tο συνταξιοδοτικό και τα εργασιακά τα μεγάλα «αγκάθια» στις διαπραγματεύσεις

Tο συνταξιοδοτικό και τα εργασιακά τα μεγάλα «αγκάθια» στις διαπραγματεύσεις
Μεγάλες διαφορές για τις μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό και στα εργασιακά συνεχίζουν να χωρίζουν την ελληνική κυβέρνηση από τους δανειστές.

Οι διαφορές της ελληνικής κυβέρνησης με τους διεθνείς δανειστές παραμένουν μεγάλες όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό και τα εργασιακά, αναφέρει σε άρθρο του το Reuters.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γαβριήλ Σακελλαρίδης δήλωσε πως ενώ η Αθήνα σκοπεύει να τηρήσει τις δανειακές της υποχρεώσεις, χρειάζεται νέα χρηματοδότηση ως το τέλος του μήνα.

«Η ρευστότητα είναι πιεστικό πρόβλημα. Η ελληνική κυβέρνηση δεν θα περιμένει ως το τέλος Μαίου για μια ένεση ρευστότητας. Περιμένει η ρευστότητα αυτή να προσφερθεί το γρηγορότερο δυνατόν στην ελληνική οικονομία» ανέφερε.

Ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης υποστήριξε πως το ΔΝΤ επιμένει σε αυστηρούς όρους για την εκταμίευση της δόσης. «Μας ζητούν να μην πειράξουμε τίποτα από τα μέτρα που έχουν διαλύσει τις ζωές των Ελλήνων τα τελευταία πέντε χρόνια. Το ΔΝΤ είναι η λιγότερο ευέλικτη πλευρά, η πιο ακραία φωνή του Brussels Group. Aλλά υπάρχουν και πιο ήπιες φωνές» είπε ο υπουργός.

Εκπρόσωπος της Κομισιόν δήλωσε πως οι διαπραγματεύσεις είναι «εποικοδομητικές» αλλά μένει ακόμα δουλειά να γίνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ