Το σκάνδαλο με τις υποκλοπές πλησιάζει κι άλλο την Μέρκελ

Το σκάνδαλο με τις υποκλοπές πλησιάζει κι άλλο την Μέρκελ
Το σκάνδαλο με τις υποκλοπές, τις οποίες φέρεται ότι έκανε η γερμανική υπηρεσία πληροφοριών για λογαριασμό της αμερικανικής Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA) δείχνει σήμερα να πλησιάζει κι άλλο την καγκελαρία, σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο, αν και η Άγκελα Μέρκελ, όπως επισημαίνουν αναλυτές, φαίνεται ότι για άλλη μια φορά βρίσκεται στο απυρόβλητο.

"Η υπόθεση της BND (γερμανική υπηρεσία πληροφοριών) κλιμακώνεται και φτάνει την καγκελαρία" είναι ο τίτλος της συντηρητικής εφημερίδας Die Welt. Η Bild χαρακτηρίζει "υποκριτική" τη δήλωση της καγκελαρίου το 2014, μετά τις αποκαλύψεις ότι η NSA παρακολουθούσε ένα από τα κινητά της τηλέφωνα, πως "Δεν γίνεται να κατασκοπεύεις τους φίλους σου".

"Στην καλύτερη περίπτωση, η καγκελάριος δεν θα ήθελε να ξέρει αυτό που η NSA μηχανευόταν στο γερμανικό έδαφος -στην προκειμένη περίπτωση την κατασκοπεία των 'φίλων' μας στην Ευρώπη", επισημαίνει η εφημερίδα με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στην Γερμανία.

Οι κατηγορίες κατά της BND πήραν σήμερα μεγαλύτερες διαστάσεις, μετά την αποκάλυψη από την εφημερίδα Suddeutsche Zeitung ότι η γερμανική υπηρεσία πληροφοριών κατασκόπευε "υψηλόβαθμους αξιωματούχους του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών, του Μεγάρου των Ηλυσίων και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής" για λογαριασμό της αμερικανικής NSA.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ