Συνεδριάζει το Brussels Group για το πολυνομοσχέδιο

Συνεδριάζει το Brussels Group για το πολυνομοσχέδιο
Tα μέτρα που θα περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση αναμένεται να παρουσιάσει στο Brussels Group, που συνεδριάζει αυτή την ώρα, ο επικεφαλής της διαπραγμάτευσης, Γιώργος Χουλιαράκης.

Οι Βρυξέλλες δεν βλέπουν συμφωνία μέχρι την Κυριακή, παρά τις προσδοκίες της Αθήνας, ωστόσο τα τεχνικά κλιμάκια που βρίσκονται στο κτίριο της ελληνικής αντιπροσωπείας θα συζητήσουν επί ενός προσχεδίου μεταρρυθμίσεων που προτείνει η κυβέρνηση.

Στην ελληνική αποστολή συμμετέχουν τρεις συνεργάτες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ένας του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, ένας του συντονιστή της διαπραγμάτευσης και αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και ένας απεσταλμένος του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη.

Στόχος της ελληνικής πλευράς είναι έχουν μια πρώτη θετική ανταπόκριση από τους δανειστές, για τον λόγο αυτό καθυστέρησαν και τη συζήτηση του νομοσχεδίου - σκούπα στο υπουργικό Συμβούλιο, που ήτραν προγραμματισμένη για σήμερα.

Στις 17.00 στη Βουλή συνεδριάζει και το υπουργικό συμβούλιο.

Αν και αρχικώς κυβερνητικές πηγές ενημέρωναν ότι στη συνεδρίαση θα γίνει μια «ενημέρωση του Υπουργικού Συμβουλίου για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες (εισήγηση Πρωθυπουργού)», λίγη ώρα μετά οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι στο σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο «θα υπάρξει ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη ενδιάμεσης συμφωνίας, θα επιβεβαιωθούν οι “κόκκινες γραμμές”, θα συζητηθούν τα νομοσχέδια για την Παιδεία και τον Αθλητισμό, ενώ θα υπάρξει ενημέρωση και για τις τηλεοπτικές άδειες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ