Economist: «κ. Τσίπρα αντικατέστησε τον Βαρουφάκη και συνεργάσου με το Ποτάμι»

Economist: «κ. Τσίπρα αντικατέστησε τον Βαρουφάκη και συνεργάσου με το Ποτάμι»
Με ένα προκλητικό άρθρο, η εφημερίδα Economist επαναφέρει στο προσκήνιο το θέμα Βαρουφάκη συμβουλεύοντας αυτή τη φορά την ελληνική κυβέρνηση να τον αντικαταστήσει και να συμμαχίσει με το Ποτάμι.

Στο επίμαχο άρθρο του ο Economist αναφέρει για τις έντονες σχέσεις του κ. Τσίπρα με την κ. Μέρκελ: «Ο Αλέξης Τσίπρας στις δύο συναντήσεις του με την Ανγκελα Μέρκελ θα έχει την ευκαιρία να ηρεμήσει τα πράγματα, αν και θα είναι μια δύσκολη διαπραγμάτευση ανάμεσα στην πιο ισχυρή ηγέτιδα της Γερμανίας και τον μεγαλύτερο ταραχοποιό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Ελληνας πρωθυπουργός θα πρέπει να επικεντρωθεί στην επείγουσα αποστολή του να πάρει στο χέρι μια συμφωνία».

Παράλληλα, προτρέπει τον Ελληνα πρωθυπουργό να σπάσει τη συμφωνία με τους ΑΝΕΛ και να συνεργαστεί με το Ποτάμι ενώ για τον κ. Βαρουφάκη αναφέρει:

«Ο Αλέξης Τσίπρας θα μπορούσε να κάνει μια καλή αρχή με την αντικατάσταση του φλύαρου υπουργού Οικονομικών του, Γιάνη Βαρουφάκη, με έναν υπουργό πιο ρεαλιστικό. Θα είναι καλύτερα επίσης αν διέκοπτε τη συνεργασία του με τους Ανεξάρτητους Ελληνες που είναι δεξιό κόμμα και ζητούσε συνεργασία με το Ποτάμι».

«Ο κ. Τσίπρας...», καταλήγει το δημοσίευμα, «...δεν πρέπει να χάσει άλλες ευκαιρίες αν θέλει η χώρα του να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ. «Αν δεν κινηθεί γρήγορα θα ανακαλύψει σύντομα ότι οι ευκαιρίες του και οι πιθανότητές του για παραμονή έχουν εξαντληθεί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ