Η Γερμανία δεν συμφωνεί με την κατάργηση του εποπτικού ρόλου της τρόικας στην Ελλάδα

Η Γερμανία δεν συμφωνεί με την κατάργηση του εποπτικού ρόλου της τρόικας στην Ελλάδα
Αντίθετη με τα σενάρια για πιθανή κατάργηση του εποπτικού ρόλου της τρόικας στο ελληνικό πρόγραμμα εμφανίζεται η εκπρόσωπος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών.

Απαντώντας σε δημοσιογράφους σχετικά με τα σενάρια τα οποία διακινήθηκαν ακόμα και από τον γερμανικό Τύπο, η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Μαριάν Κοτέ, δήλωσε πως οι έλεγχοι της τρόικας είχαν συμφωνηθεί νόμιμα με την Ελλάδα στο πλαίσιο των προηγούμενων πακέτων διάσωσης της χώρας και έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα.

Η ίδια άφησε ανοιχτή μια συνάντηση ανάμεσα στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον Έλληνα ομόλογό του Γιάνη Βαρουφάκη διευκρινίζοντας ωστόσο πως δεν έχει προσδιορισθεί μέχρι στιγμής συγκεκριμένη ημερομηνία για τη συνάντηση αυτή.

Στην ίδια ενημέρωση Τύπου, η εκπρόσωπος της Καγκελαρίου Μέρκελ δήλωσε πως η Γερμανία αναμένει από τη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας να παρουσιάσει τα σχέδιά και τις προτάσεις της.

Η Κριστίνα Βίρτζ αποσαφήνισε πως δεν έχει οριστεί κάποια συνάντηση μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και της Γερμανίδας καγκελαρίου, ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο διμερούς συνάντησης στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της 12ης Φεβρουαρίου. «Θα υπάρξουν ευκαιρίες να συναντηθούν στη Σύνοδο κορυφής της 12ης Φεβρουαρίου», τόνισε σχετικά.