Εκδοση εξάμηνων εντόκων γραμματίων 1,25 δισ. ευρώ

Εκδοση εξάμηνων εντόκων γραμματίων 1,25 δισ. ευρώ
Σε δημοπρασία εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας ύψους 1,25 δισ. ευρώ προχωρά σήμερα το Ελληνικό Δημόσιο.


Σημειώνεται πως στην προηγούμενη έκδοση εντόκων γραμματίων 26 εβδομάδων ύψους 1,25 δισ. ευρώ στις 10 Ιουνίου ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) δανείσθηκε συνολικά 2 δισ. ευρώ (μαζί με τις συμπληρωματικές προσφορές) με το επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 2,15%, έναντι επιτοκίου 2,70% στην αντίστοιχη έκδοση του Μαΐου.
Η έκδοση των εξάμηνων εντόκων γραμματίων του Ιουνίου είχε υπερκαλυφθεί κατά 2,70 φορές, όταν εκείνη του Μαίου είχε υπερκαλυφθεί κατά 2,65 φορές. Αναλυτές της αγοράς ομολόγων δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο το επιτόκιο των εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας να υποχωρήσει ακόμη και κάτω του 2% στην έκδοση της προσεχούς Τρίτης ειδικά εάν ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους έχει ανοίξει μέχρι τότε το βιβλίο προσφορών για το 3ετές ομόλογο.
Το 3ετές ομόλογο αναμένεται να τιμολογηθεί μεταξύ 2,9% και 3,1% συμπιέζοντας σε χαμηλότερα επίπεδα τις αποδόσεις των εντόκων γραμματίων 26 και 13 εβδομάδων. Σημειώνεται πως από την αποκλιμάκωση που έχουν καταγράψει τα επιτόκια εντόκων γραμματίων μετά τον Απρίλιο ο Προϋπολογισμός έχει συνολικό όφελος 200 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ