Περισσότεροι οι εκατομμυριούχοι, έγιναν και πλουσιότεροι

Περισσότεροι οι εκατομμυριούχοι, έγιναν και πλουσιότεροι
Η έκθεση βασίστηκε σε μια έρευνα περισσότερων από 4.500 πλούσιων ανθρώπων σε 23 χώρες. Ο αριθμός των εκατομμυριούχων σε όλο τον

κόσμο αυξήθηκε κατά σχεδόν 2 εκατομμύρια πέρυσι, ενώ έγιναν και κατά 14% πιο πλούσιοι ενισχυμένοι από την άνοδο των χρηματιστηρίων και τη ανάκαμψη των οικονομιών, σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Ο αριθμός των προσώπων που διαθέτουν 1 εκατομμύριο δολάρια ή περισσότερα για να επενδύσουν, αυξήθηκε κατά 15% σε 13,7 εκατομμύρια το 2013, ενώ ο συνολικός τους πλούτος έφτασε τα 52,62 τρισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας αύξηση για πρώτη φορά από την οικονομική κρίση του 2008, σύμφωνα με την παγκόσμια έκθεση για τον πλούτο του Capgemini and RBC’s Management.

Αν και οι περισσότεροι εκατομμυριούχοι βρίσκονται στη Βόρειο Αμερική, η περιοχή Ασίας-Ειρηνικού έρχεται στη δεύτερη θέση και αναμένεται να ξεπεράσει τη Βόρειο Αμερική το 2014, καθώς αυξάνεται ο πλούτος στην Ιαπωνία και την Κίνα.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, οι περισσότεροι εκατομμυριούχοι ζούσαν το 2013 στις ΗΠΑ, συνολικά 4 εκατομμύρια, και ακολουθούσε η Ιαπωνία με 2,3 εκατομμύρια. Η Γερμανία ήταν στην τρίτη θέση με 1,1 εκατομμύριο και η Κίνα στην τέταρτη με 758.000. Σε αυτές τις χώρες συγκεντρώνεται περίπου το 60% του παγκόσμιου πλούτου.

Μεταξύ των εκατομμυριούχων υπήρχαν πέρυσι 128.300 πολυεκατομμυριούχοι, οι οποίοι διαθέτουν περισσότερα από 30 εκατομμύρια δολάρια για να επενδύσουν. Αυτοί, αν και εκπροσωπούν μόνο το 0,9% του πλούσιου πληθυσμού συγκεντρώνουν το 34,6% του συνολικού πλούτου της ομάδας.

Άλλες χώρες όπου υπάρχει μεγάλη μερίδα πλουσίων είναι η Νορβηγία και το Κουβέιτ, που είναι πλούσιες σε πετρέλαιο, τα οικονομικά κέντρα του Χονγκ Κονγκ και της Σιγκαπούρης, και οι γρήγορα αναπτυσσόμενες οικονομίες της Ινδίας, της Ρωσίας και τη Ταϊβάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ