Νταισεμπλουμ (Εurogroup): Βελτιώθηκε το επιχειρηματικό κλίμα στην Ελλάδα

 Νταισεμπλουμ (Εurogroup): Βελτιώθηκε το επιχειρηματικό κλίμα στην Ελλάδα
Αισθητή βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος στην Ελλάδα διαπιστώνει ο πρόεδρος του Eurogroup Γιερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος συμμετείχε σήμερα σε σεμινάριο του ΟΟΣΑ με θέμα η «ευρωζώνη σε σταυροδρόμι».


Αναφερόμενος ειδικά στην Ελλάδα, ο επικεφαλής του ευρώ ανέφερε ότι στη χώρα «έχει υπάρξει αυξημένος ανταγωνισμός στο λιανικό εμπόριο, κλάδος ο οποίος κατέστη πιο ανταγωνιστικός, εξέλιξη που οδήγησε μεταξύ άλλων σε μεγάλη ανάκαμψη του τουρισμού».
Ο πρόεδρος του Eurogroup εξέφρασε, εξάλλου, την ανησυχία του για την ενίσχυση της άκρας δεξιάς στον κοινοτικό Βορρά και Νότο. Αναφέρθηκε ειδικότερα στις επιφυλάξεις που διατυπώνονται συχνά σε ορισμένες βόρειες χώρες σε σχέση με το ενδεχόμενο χορήγησης νέας βοήθειας προς την Ελλάδα, αλλά και στην κόπωση που παρατηρείται σε χώρες του Νότου αναφορικά με τις συνταγές λιτότητας που τους επιβάλλονται.
Ο Γ. Ντάισελμπλουμ υπογράμμισε επίσης την ανάγκη τόνωσης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στις χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα, υποχρέωση που όμως, όπως είπε, δεν θα πρέπει να περιορίζεται σε αυτές. Τόνισε ότι η προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα και για τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης παρά το γεγονός ότι δεν βρίσκονται υπό πίεση από τις αγορές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ