Mονόδρομος η ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας

 Mονόδρομος η ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας
Μονόδρομο χαρακτηρίζει την ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, υποστηρίζοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση η χώρα δεν θα καταφέρει να σταθεί ποτέ στα πόδια της παρά τα όποια βήματα προόδου κάνει.

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, η γερμανική εφημερίδα αναλύει τα στοιχεία για τα δημοσιονομικά ελλείμματα και το χρέος των κρατών-μελών της Ε.Ε., τα οποία έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Eurostat και βάσει των οποίων η Ελλάδα αναδείχθηκε πρωταθλήτρια καθώς το χρέος της ανήλθε στο 156,9% του ΑΕΠ το 2012.
«Η διαδικασία προσαρμογής θα διαρκέσει ακόμη χρόνια» αναφέρει η Süddeutsche Zeitung, παρατηρώντας ότι η αντίσταση απέναντι στις «απαραίτητες προσαρμογές παραμένει απαράλλακτα ισχυρή», αν και διακρίνει ότι η διαδικασία ανάκαμψης βρίσκεται σε «σωστό δρόμο».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αυτό δεν συμβαίνει στην περίπτωση της Ελλάδας.
«Στην Ελλάδα, με το χρέος της στο 160%, δεν αναγνωρίζει κανείς ότι θα σταθεί κάποτε στα πόδια της. Κάθε μικρή ανάπτυξη και κάθε μείωση του ελλείμματος ξεθωριάζει μπροστά σε αυτό το γιγάντιο βουνό. Για αυτό και δεν μπορεί να αποφευχθεί η ελάφρυνση του χρέους της Αθήνας με τον έναν ή τον άλλο τρόπο» επισημαίνει το δημοσίευμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ