"Για Λογαριασμό" των μικρομεσαίων επιχειρήσεων η ΕΣΕΕ

"Για Λογαριασμό" των μικρομεσαίων επιχειρήσεων η ΕΣΕΕ
Την πετυχημένη εκπομπή του ΑΛΦΑ « Για λογαριασμό σας» θέλησε να «μιμηθεί» η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (Ε.Σ.Ε.Ε.), προκειμένου να βοηθήσει όσες επιχειρήσεις, από τις 255.000 μέλη της, αντιμετωπίζουν πρόβλημα της λόγω της οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα το τελευταίο διάστημα.

Και ασφαλώς αυτό θα επιτευχθεί με την δημιουργία ομάδας ειδικών συμβούλων που θα επισκέπτονται τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, θα αναλύουν τα δεδομένα του προβλήματος και θα επιστρέφουν για να προτείνουν λύσεις. Η υλοποίηση του προτεινόμενου πλάνου για την κάθε επιχείρηση θα παρακολουθείται και θα υποστηρίζεται διαρκώς από το επιστημονικό επιτελείο της Ε.Σ.Ε.Ε., προκειμένου να επιτευχθούν τα αναμενόμενα αποτελέσματά του.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Β. Κορκίδης δήλωσε στο fpress.gr: «Η ανάπτυξη ενός τέτοιου πλάνου, με τη βοήθεια των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, είναι απαραίτητη για τις επιχειρήσεις της Συνομοσπονδίας, καθώς η κρίση έχει οδηγήσει στο λουκέτο πολλές δεκάδες χιλιάδες. Συγκεκριμένα από 313.000 επιχειρήσεις-μέλη που είχαμε, αυτή τη στιγμή έχουν μείνει «ζωντανές» 255.000. Και πολλές από αυτές αν δεν αλλάξει η κατάσταση, δεν έχουν μεγάλα περιθώρια επιβίωσης. Εμείς, με αυτή την πρωτοβουλία θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε στη ζωή όσες περισσότερες μπορούμε. Ηδη έχουμε εκταμιεύσει πάνω από 1 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ και όποιος έχει την ανάγκη της «ομάδας» μπορεί να δηλώσει συμμετοχή από σήμερα.Θα είμαστε δίπλα του.»

Με την βοήθεια της «ομάδας κρούσης» της ΕΣΕΕ, από αύριο κιόλας, όσες επιχειρήσεις δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα, θα μπορούν να λαμβάνουν συμβουλές γύρω από θέματα ρευστότητας, ρύθμισης οφειλών, θέματα οργάνωσης και διοίκησης, φορολογίας, ασφαλιστικά κ.λπ.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η καθοδήγηση των εμπόρων σε δράσεις ρεαλιστικές, γρήγορα εφαρμόσιμες και άμεσου αποτελέσματος, που θα προσφέρουν στις επιχειρήσεις μια σημαντική ανάσα στα πιεστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Η Ε.Σ.Ε.Ε. καλεί όλες τις μικρές και πολύ μικρές ελληνικές επιχειρήσεις να δηλώσουν συμμετοχή στην νέα της αυτή πρωτοβουλία. Η αξιοποίηση της υπηρεσίας αυτής μπορεί να προσφέρει σημαντικές λύσεις σε μεγάλο αριθμό μικρομεσαίων εμπόρων που βρίσκονται σήμερα μπροστά σε δυσεπίλυτα προβλήματα στην καθημερινή τους λειτουργία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ