Ο πόλεμος του streaming ξεκινάει

Ο πόλεμος του streaming ξεκινάει

Το τοπίο του streaming θα αλλάξει ριζικά μέσα στους επόμενους μήνες με το Netflix να ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει σοβαρό ανταγωνισμό.

Εκτός από την Disney, που έχει ήδη αποκαλύψει τα σχέδιά της για το Disney+ το οποίο και θα λανσάρει το φθινόπωρο στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον δρόμο των online μεταδόσεων ετοιμάζονται να ακολουθήσουν και άλλα “βαριά” ονόματα της αμερικανικής οπτικοακουστικής βιομηχανίας όπως είναι η WarnerMedia και η NBCUniversal.

Καθεμία από αυτές τις εταιρείες θέλει ένα μερίδιο από τα ποσά που είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν οι καταναλωτές (Αμερικανοί αρχικά και Ευρωπαίοι αργότερα) για να δουν όποτε εκείνοι επιθυμούν δημοφιλείς ταινίες και κινηματογραφικές σειρές. Κάθε εταιρεία έχει βεβαίως το δικό της “οπλοστάσιο” από παραγωγές και ενόψει της μεγάλης αναμέτρησης που θα λάβει χώρα στις οθόνες μας το προσεχές διάστημα, η Disney φαντάζει ως το ισχυρό φαβορί μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Fox.

Για το Netflix η είσοδος νέων ανταγωνιστών προκαλεί πονοκεφάλους, αφού Disney, NBC και Warner δεν θα θελήσουν να μοιραστούν με τη δημοφιλή σήμερα υπηρεσία το περιεχόμενό τους.

Οκτώ στις δέκα παραγωγές που βλέπουν στο Netflix οι Αμερικανοί συνδρομητές είναι επαναλήψεις σειρών και ταινιών που ανήκουν σε εταιρείες όπως η NBCUniversal ή η Disney. Η Neftlix απαντάει πως το κενό που θα δημιουργηθεί η αποχώρηση των παραγωγών θα λυθεί με την προσθήκη νέων σειρών, ωστόσο αυτό ίσως να μην γίνεται τόσο εύκολα όσο λέγεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ