Δύο αλλαγές στο Netflix που δεν αρέσουν σε κανέναν

Δύο αλλαγές στο Netflix που δεν αρέσουν σε κανέναν

«Κόφτη» στους τζαμπατζήδες μπορεί να βάλει το Netflix που ανέβασε και τις τιμές των συνδρομών του.

Για τους συνδρομητές της δημοφιλούς υπηρεσίας streaming του Netflix στις ΗΠΑ η αύξηση κατά 18% στην τιμή της συνδρομής έμοιαζε με κρύο νερό στην πλάτη. Δεν είναι βέβαιο αν αυτή, ή παρόμοια, αύξηση θα εφαρμοστεί και στην Ελλάδα ή σε άλλες χώρες όπου έχει παρουσία το Netflix, αλλά η εμπειρία δείχνει πως κάτι που ξεκινάει στις ΗΠΑ σταδιακά εφαρμόζεται και στον υπόλοιπο κόσμο.

Αυτό μπορεί να κάνει κάποιους να αδιαφορήσουν, αφού μοιράζονται έναν κωδικό πρόσβασης με φίλους, όμως οι μέρες του τζάμπα στο Netflix ίσως να είναι μετρημένες.

Ενας νέος αλγόριθμος που αναπτύχθηκε από την αγγλική εταιρεία Synamedia, παρακολουθεί τη χρήση των κωδικών πρόσβασης στο Netflix και εντοπίζει μοτίβα που δείχνουν ύποπτη συμπεριφορά, όπως για παράδειγμα έναν λογαριασμό που μοιράζονται ταυτόχρονα άνθρωποι σε διαφορετικά σημεία μίας χώρας ή μίας ηπείρου. Ο αλγόριθμος "εκπαιδεύεται" και θα μπορεί να δίνει συστάσεις στην Netflix για το τι να κάνει με όσους αναζητούν έναν πιο φτηνό τρόπο για να βλέπουν τις ταινίες και τις σειρές της.

Το Netflix προσφέρει τρία προγράμματα streaming σήμερα:

  • Το αρχικό πρόγραμμα σε Standard Definition με μία οθόνη παρακολούθησης ανά χρονική στιγμή και μηνιαία συνδρομή τα 7,99 ευρώ
  • Το τυπικό πρόγραμμα με δύο οθόνες ταυτόχρονης προβολής (όπου δύο άνθρωποι μπορούν να βλέπουν δύο διαφορετικά προγράμματα στο Netflix την ίδια στιγμή) σε υψηλή ευκρίνεια (HD) με 9,99 ευρώ τον μήνα.
  • Το πλήρες πρόγραμμα με 11,99 ευρώ τον μήνα, με προβολή σε HD και ultra HD και ταυτόχρονη χρήση από 4 συσκευές.

Το τελευταίο πρόγραμμα είναι εκείνο που γίνεται ευρύτερα αντικείμενο "μοιρασιάς", αφού με 3-4 ευρώ τον μήνα μπορεί κανείς να βλέπει ό,τι θέλει και σε υψηλή ευκρίνεια.

Το καλό νέο είναι πως αυτή η τεχνολογία δεν θα υιοθετηθεί πολύ σύντομα από την Netflix, αφού θα πρέπει να προηγηθούν αρκετές δοκιμές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ