Nord Stream: Την Δευτέρα πιθανόν να σταματήσει η διαρροή αερίου

 Nord Stream: Την Δευτέρα πιθανόν να σταματήσει η διαρροή αερίου

Μέχρι να υπάρξουν κάποια αποτελέσματα από μια εκτίμηση της ζημιάς, δεν μπορούν να γίνουν προβλέψεις δήλωσε εκπρόσωπος της διαχειρίστριας εταιρείας

 

 

Ενδεχομένως η διαρροή αερίου από τον κατεστραμμένο υποθαλάσσιο αγωγό Nord Stream 1 στην Βαλτική Θάλασσα να σταματήσει τη Δευτέρα, δήλωσε σήμερα στο Reuters η διαχειρίστρια εταιρεία του αγωγού.

Ένας εκπρόσωπος της Nord Stream AG τόνισε ότι δεν είναι δυνατό να δοθούν προβλέψεις για τη μελλοντική λειτουργία του αγωγού μέχρι να εκτιμηθεί η ζημιά.

Η εταιρεία ανέφερε επίσης ότι θα είναι σε θέση να πραγματοποιήσει μια τέτοια αξιολόγηση μόνο αφού καταφέρει να φτάσει στην περιοχή.

"Μέχρι να υπάρξουν κάποια αποτελέσματα από μια εκτίμηση της ζημιάς, δεν μπορούν να γίνουν προβλέψεις. Η εκτίμηση της ζημιάς μπορεί να γίνει επί τόπου μόλις καταφέρουμε να πλησιάσουμε την περιοχή. Αυτή τη στιγμή είναι απαγορευμένη ζώνη", είπε ο εκπρόσωπος.

Παρότι κανένας από τους αγωγούς Nord Stream 1 και 2 δεν χρησιμοποιείτο την ώρα που συνέβησαν οι φερόμενες ως εκρήξεις, ήταν γεμάτοι αέριο που αναβλύζει από τη Βαλτική Θάλασσα μετά τον εντοπισμό των ρωγμών για πρώτη φορά τη Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ