Υπό ρωσικό έλεγχο το λιμάνι της Μαριούπολης

Υπό ρωσικό έλεγχο το λιμάνι της Μαριούπολης

Στη Σούμι, στα βορειοανατολικά, τουλάχιστον 100 σοροί με σημάδια βασανιστηρίων βρέθηκαν μετά την απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων, σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο.

Πιθανότατα θέμα ωρών η πτώση της Μαριούπολης, καθώς το λιμάνι της πόλης έχει τεθεί υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ιντερφάξ.
Την ίδια ώρα, στη Σούμι, στα βορειοανατολικά, τουλάχιστον 100 σοροί με σημάδια βασανιστηρίων βρέθηκαν μετά την απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων, σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο.

Δυστυχώς ο αριθμός αυτός αυξάνεται καθημερινά, βρίσκουμε πτώματα με τα χέρια δεμένα, με σημάδια από βασανιστήρια, με τραύματα από σφαίρες στα κεφάλια — αυτά είναι φρικιαστικά πράγματα», δήλωσε σε δημοσιογράφους χθες ο Ντμίτρο Σιβίτσκι, ο περιφερειάρχης. Σύμφωνα με τον ίδιο, αρκετοί πολίτες αγνοούνται ή είναι αιχμάλωτοι των Ρώσων στρατιωτών. Επιπλέον, υπάρχουν πολλοί τραυματίες σε νοσοκομεία, κατά τον κ. Σιβίτσκι.

Ο περιφερειάρχης δήλωσε ακόμη πως η πρώτη προτεραιότητα των αρχών είναι να αποκατασταθεί η λειτουργία των δικτύων διανομής φυσικού αερίου, ηλεκτρισμού και νερού. Πάντα σύμφωνα με τον αξιωματούχο, οι πρώτες εκτιμήσεις είναι πως οι υλικές ζημιές στην περιοχή έχουν αξία περίπου 327 εκατομμυρίων δολαρίων (περίπου 300 εκατ. ευρώ).

Πηγή: ΕΡΤnews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ