"Πιο εύκολα κερδίζεις το Παιχνίδι του Καλαμαριού παρά την ιρλανδική λοταρία!"

"Πιο εύκολα κερδίζεις το Παιχνίδι του Καλαμαριού παρά την ιρλανδική λοταρία!"

Στη παραπάνω δήλωση προέβη ο Ιρλανδός Βουλευτής Bernard Durkan αφού την τελευταία φορά που υπήρξε νικητής του τζακ-ποτ ήταν στις 6 Ιουνίου, σχεδόν 6 μήνες.

Μετά την αύξηση στις μπάλες της Ιρλανδικής λοταρίας και του ότι το έπαθλο έφτασε το ανώτατο όριο των 19 εκατομμυρίων ευρώ, ο βουλευτής Bernard Durkan ζήτησε να διεξαχθεί έρευνα για το γεγονός ότι κανείς εδώ και έξι μήνες δεν έχει κερδίσει το τζακ ποτ της χώρας.

Συγκεκριμένα, επισημαίνει πως χρειάζεται μια επιβεβαίωση για τη διεξαγωγή της κλήρωσης αφού πρόκειται για τη μεγαλύτερη χρονική διάρκεια στην ιστορία του παιχνιδιού που δεν έχουν δοθεί χρήματα. Ζήτησε επομένως, να επιστρέψει ένας ανεξάρτητος παρατηρητής, ο οποίος θα επιβλέπει τις μελλοντικές κληρώσεις ενώ προτίθεται να στείλει και σχετική επιστολή με τις ανησυχίες του στον Michael McGrath, Υπουργό Δημοσίων Δαπανών της Ιρλανδίας. Μάλιστα ανέφερε πως ο ίδιος δεν συμφώνησε ποτέ με την απόφαση της εταιρείας της λοταρίας, Premier Lotteries Ireland, να αυξήσει τους αριθμούς, σημειώνοντας , ότι είναι καιρός ο διευθύνων σύμβουλος, Andrew Algeo, να «μειώσει τις μπάλες ως ένδειξη καλής πίστης». Ολοκλήρωσε με την χιουμοριστική φράση " «μοιάζουν τόσο μακρινές οι ελπίδες νίκης που οι παίκτες πρέπει να πιστεύουν ότι ο Shergar (ένα άλογο κούρσας-θρύλος, που απήχθη και τα λείψανά του δεν ταυτοποιήθηκαν ποτέ), θα είχε περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει το Squid Game»

Ως απάντηση στα λεγόμενα του Ιρλανδού Βουλευτή, Εκπρόσωπος της Εθνικής Λοταρίας είπε ότι «από τον Σεπτέμβριο του 2015, το 80% των τζακ ποτ του Λόττο έχει κερδηθεί εντός επτά εβδομάδων και οι πιθανότητες νίκης δεν έχουν αλλάξει κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου». Πρόσθεσε επίσης ότι παίκτες έχουν μοιραστεί περίπου 12,7 εκατομμύρια ευρώ ενώ περισσότερα από 50 εκατομμύρια ευρώ έχουν συγκεντρωθεί για το πρόγραμμα Good Causes της λοταρίας από την έναρξη της διαδικασίας ενώ ολοκλήρωσε λέγοντας πως «Όλοι στην Εθνική Λοταρία ανυπομονούν να δώσουν σύντομα τη μεγαλύτερη επιταγή τζάκποτ Λόττο σε έναν τυχερό νικητή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ