Τι συμβαίνει με τον Κιμ Γιονγκ Ουν; Εμφανίστηκε αγνώριστος σε ομιλία του (pic & vid)

Τι συμβαίνει με τον Κιμ Γιονγκ Ουν; Εμφανίστηκε αγνώριστος σε ομιλία του (pic & vid)

ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας έτεινε -υπό προυποθέσεις- κλάδο ελαίας στη Σεούλ, αλλά απέρριψε τον διάλογο με τις ΗΠΑ

O ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, κατά την ομιλία του ενώπιον της Ανώτατης Λαϊκής Συνέλευσης του «κοινοβουλίου» της χώρας, εμφανίστηκε αρκετά αδυνατισμένος.

Η μεγάλη απώλεια βάρους του Κιμ Γιονγκ Ουν ήταν πιο εμφανής από ποτέ στα χαρακτηριστικά του προσώπου του.

Τείνει κλάδο ελαίας υπό προϋποθέσεις στη Νότια Κορέα

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ενώπιον της Ανώτατης Λαϊκής Συνέλευσης του «κοινοβουλίου» της Βόρειας Κορέας, εξέφρασε την προθυμία του να αποκατασταθεί η ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τη Νότια Κορέα.

Σύμφωνα με το BBC, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας εμφανίστηκε να τείνει κλάδο ελαίας υπό προϋποθέσεις προς τη Νότια Κορέα, οι επικοινωνίες με την οποία είχαν διακοπεί τον περασμένο Αύγουστο ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αμερικανοκορεάτικες στρατιωτικές ασκήσεις.

Οι δηλώσεις του Κιμ Γιονγκ Ουν ερμηνεύτηκαν από κάποια διεθνή ΜΜΕ ως πιθανή προσφορά συμφιλίωσης.

Ωστόσο, αυτό θα εξαρτηθεί από τη στάση που θα κρατήσουν οι Αρχές της Νότιας Κορέας, και από το εάν η σχέση ανάμεσα στις δύο χώρες θα αρχίσει να βελτιώνεται, ξεφεύγοντας από την τωρινή τροχιά επιδείνωσης, όπως μεταδίδει το πρακτορείο KCNA.

Απέρριψε την προσφορά των ΗΠΑ για διάλογο

Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης απέρριψε την προσφορά των ΗΠΑ για διάλογο, κάνοντας λόγο περί «βιτρίνας για να καλύψουν τη διπροσωπία τους και τις εχθρικές ενέργειές τους», ανέφεραν τα κρατικά ΜΜΕ.

«Από την έλευση της νέας αμερικανικής κυβέρνησης, η στρατιωτική απειλή των ΗΠΑ και η εχθρική πολιτική τους απέναντί μας δεν έχουν αλλάξει διόλου, έχουν γίνει πιο δόλιες», ανέφερε ο Κιμ Γιονγκ Ουν, σύμφωνα με την επίσημη εφημερίδα Rodong Sinmun.

Η κυβέρνηση του Δημοκρατικού προέδρου Τζο Μπάιντεν έχει διαβεβαιώσει επανειλημμένα πως είναι διατεθειμένη να οργανώσει συναντήσεις με βορειοκορεάτες αξιωματούχους οπουδήποτε, οποτεδήποτε και χωρίς προαπαιτούμενα, προκειμένου να ξαναρχίσουν συνομιλίες για την αποπυρηνικοποίηση της χώρας της Ασίας.

Οι συνομιλίες ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και την Πιονγκγιάνγκ παραμένουν στο απόλυτο αδιέξοδο στο οποίο περιήλθαν όταν απέτυχε η σύνοδος κορυφής του 2019 στο Ανόι με τη συμμετοχή του Κιμ Γιονγκ Ουν και του τότε προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Αφότου ανέλαβε την εξουσία ο Κιμ Γιονγκ Ουν, τα εξοπλιστικά προγράμματα της Βόρειας Κορέας προχώρησαν θεαματικά. Η Βόρεια Κορέα δεν έχει κάνει καμιά πυρηνική δοκιμή ούτε εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου από το 2017.

Όμως αυτή την εβδομάδα ανακοίνωσε πως πραγματοποίησε επιτυχή δοκιμαστική εκτόξευση υπερηχητικού πυραύλου, κάτι που εάν ισχύει αποτελεί μείζονα πρόοδο στα εξοπλιστικά προγράμματα της Πιονγκγιάνγκ.

Οι ΗΠΑ διαβεβαιώνουν πως δεν έχουν «καμιά εχθρική πρόθεση» έναντι της Βόρειας Κορέας

Η διπλωματία των ΗΠΑ διαβεβαίωσε πως η Ουάσινγκτον δεν εμφορείται από «καμιά εχθρική διάθεση» έναντι της Βόρειας Κορέας και επανέλαβε την προσφορά της για διάλογο προς τον βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος χαρακτήρισε «βιτρίνα» τις προτάσεις των Αμερικανών για συνομιλίες.

«Η πολιτική μας έχει στόχο σταδιακή και πρακτική προσέγγιση για σοβαρή και βιώσιμη διπλωματία (στη σχέση) με τη Βόρεια Κορέα», ανέφερε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες για συναντήσεις με βορειοκορεάτες αξιωματούχους χωρίς προαπαιτούμενα. Ελπίζουμε ότι η Βόρεια Κορέα θα ανταποκριθεί θετικά στην προσφορά μας», πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ