Bitcoin: Σε νέο υψηλό 2,5 ετών - Ξεπερνά και τα 65.000 δολάρια

Bitcoin: Σε νέο υψηλό 2,5 ετών - Ξεπερνά και τα 65.000 δολάρια

Tο Ethereum κερδίζει άνω του 1% στα 3.518,24 δολάρια.

Η τιμή του bitcoin αυξήθηκε εκ νέου στην αρχή της εβδομάδας, πλησιάζοντας ακόμη περισσότερο στο ιστορικό υψηλό της, μετά από μια πρόσκαιρη «ανάσα» κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου.

Το εμβληματικό κρυπτονόμισμα ενισχύεται άνω του 4% στα 65.395 δολάρια, ενώ νωρίτερα άγγιξε τα 65.606,17 δολάρια, το υψηλότερο επίπεδό του από τον Νοέμβριο του 2021 οπότε διαπραγματευόταν στα 68.982,20 δολάρια. Παράλληλα, το Ethereum κερδίζει άνω του 1% στα 3.518,24 δολάρια.

Και τα δύο νομίσματα προέρχονται από την καλύτερη εβδομάδα τους εδώ και σχεδόν ένα χρόνο (το bitcoin κέρδισε περίπου 21% και το ether 16%), αλλά σταμάτησαν την ανοδική πορεία τους κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, καθώς καταγράφηκαν απότομες εκροές από το Grayscale Bitcoin ETF που αντισταθμίστηκαν από εισροές σε άλλα «νεογέννητα» bitcoin ETF.

Οι μακροπρόθεσμοι επενδυτές είναι βέβαιοι ότι ο συνδυασμός της αυξανόμενης ζήτησης για το bitcoin μέσω των νέων διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων κεφαλαίων στις ΗΠΑ και της πιο σφιχτής προσφοράς που αναμένεται μετά το επικείμενο «halving», θα ωθήσει την τιμή του bitcoin σε ένα νέο ιστορικό υψηλό.

Το «halving» γίνεται κάθε τέσσερα χρόνια και περιορίζει κατά το ήμισυ την κυκλοφορία του κρυπτονομίσματος. Τώρα, το επόμενο halving τοποθετείται κατά πάσα πιθανότητα στα μέσα Απριλίου και αποτελεί ένα επιπλέον στήριγμα στην τιμή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ