Τεχνητή νοημοσύνη και μαθητές: Απαγόρευσαν το ChatGPT ...έρχεται το CheggMate

 Τεχνητή νοημοσύνη και μαθητές: Απαγόρευσαν το ChatGPT ...έρχεται το CheggMate

Το νέο λογισμικό θα προσαρμοστεί στους μαθητές επεξεργάζοντας δεδομένα σχετικά με τα μαθήματα που παρακολουθούν και τις ερωτήσεις εξετάσεων που έχουν χάσει, εξατομικεύοντας τα τεστ πρακτικής

Η τεχνητή νοημοσύνη ChatGPT, το chatbot σύνταξης εργασιών που ορισμένα σχολεία έχουν απαγορεύσει, δίνει την θέση του στο Chegg.

Η αμερικανική εταιρεία κατασκευής εκπαιδευτικού λογισμικού συνδύασε το σύνολο των απαντήσεων κουίζ με το μοντέλο AI του chatbot, γνωστό ως GPT-4, για να δημιουργήσει τον CheggMate, έναν βοηθό μελέτης προσαρμοσμένο στους μαθητές, δήλωσε στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος Dan Rosensweig την περασμένη εβδομάδα.«Είναι ένας δάσκαλος στην τσέπη σου», είπε πριν από την ανακοίνωσή του για το CheggMate τη Δευτέρα.

Το λογισμικό θα προσαρμοστεί στους μαθητές επεξεργάζοντας δεδομένα σχετικά με τα μαθήματα που παρακολουθούν και τις ερωτήσεις εξετάσεων που έχουν χάσει, εξατομικεύοντας τα τεστ πρακτικής και καθοδηγώντας τη μελέτη με έναν τρόπο που δεν μπορούν τα γενικά προγράμματα όπως το ChatGPT, είπε ο Rosensweig. Το λογισμικό θα είναι διαθέσιμο τον επόμενο μήνα δωρεάν αρχικά.

Η έκδοση είναι έτοιμη να διευρύνει αυτό που κάνουν οι μαθητές με την τεχνητή νοημοσύνη, ακριβώς τη στιγμή που οι εκπαιδευτικοί παλεύουν με τις συνέπειές της. Η περσινή κυκλοφορία του ChatGPT οδήγησε τους μαθητές να παραδώσουν εργασίες που γράφτηκαν με συνέπεια από το chatbot, αφήνοντας κάποιους να παρακάμψουν τα μαθήματα και αναγκάζοντας τους καθηγητές να ελέγξουν την ακεραιότητά τους.

Η Unified School District του Λος Άντζελες έχει αποκλείσει την πρόσβαση στο ChatGPT στις συσκευές και τα δίκτυά της εν αναμονή περαιτέρω ανάλυσης, είπε στο Reuters, ενώ ιδρύματα όπως το γαλλικό Sciences Po το απαγόρευσαν λόγω ανησυχίας για λογοκλοπή.

Ο Rosensweig είπε ότι το Chegg εστιάζει στα μαθηματικά και τις θετικές επιστήμες, όχι στη σύνταξη δοκιμίου που έχει προκαλέσει τα σχολεία. Επιτρέπει επίσης στους δασκάλους να περιορίζουν την αναθεώρηση των απαντήσεων σε ερωτήσεις σχετικά με τις τρέχουσες εξετάσεις.

Η ακρίβεια παραμένει ένα πρόβλημα για τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης, τα οποία προβλέπουν τι θα πουν στη συνέχεια χωρίς να κατανοούν τα γεγονότα. Ο Rosensweig είπε ότι το Chegg έχει δομήσει και έχει ελέγξει τις απαντήσεις για να διασφαλίσει την ακρίβεια.

Ερωτηθείς εάν η τεχνητή νοημοσύνη θα ωθήσει τον Chegg να συρρικνώσει την ομάδα των 150.000 ειδικών που συνεισφέρουν στο περιεχόμενό του, είπε ότι η εταιρεία εξισορροπεί ήδη τους ανθρώπους με την τεχνολογία. Το CheggMate πιθανότατα θα μειώσει το κόστος περιεχομένου και θα ενισχύσει την κερδοφορία με την πάροδο του χρόνου, επεσήμανε.

Οι αναλυτές τους τελευταίους μήνες αμφισβήτησαν εάν το Chegg μπορεί να αυξήσει τη βάση των 8 εκατομμυρίων συνδρομητών, καθώς οι μαθητές αγκαλιάζουν το δωρεάν λογισμικό ChatGPT, που δημιουργήθηκε από τη startup OpenAI. Η μετοχή της Chegg έχει υποχωρήσει 28% φέτος από την Παρασκευή, καθιστώντας την κεφαλαιοποίησή της περίπου 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του OpenAI, Sam Altman, δήλωσε τη Δευτέρα ότι η startup συνεργάστηκε με το Chegg για να «βελτιώσει τον τρόπο με τον οποίο μαθαίνουν οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο».

Ο Rosensweig είπε ότι τα ιδιόκτητα δεδομένα του Chegg έδειξαν τη συνάφειά τους. «Γι’ αυτό συνεργάζονται μαζί μας», είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ