Μέχρι τρεις, από δύο που είναι σήμερα, συσκευασίες αντισηπτικών ανά αγορά

Τι προβλέπει η νέα κοινή υπουργική απόφαση

Μέχρι τρεις, από δύο που είναι σήμερα, συσκευασίες αντισηπτικών ανά αγορά

Αυξάνονται σε τρεις από δύο που είναι σήμερα οι συσκευασίες αντισηπτικών που μπορεί να προμηθευτεί ένας καταναλωτής στη διάρκεια μιας αγοράς.

 

Τη σχετική απόφαση υπογράφουν οι συναρμόδιοι υπουργοί Ανάπτυξης και Υγείας και σε αυτή αναφέρεται επίσης πως παρατείνεται ως τις 12 Ιουλίου η υποχρέωση δήλωσης αποθεμάτων σε χειρουργικές μάσκες, απολυμαντικά διαλύματα, αιθυλική αλκοόλη και τεστ κορωνοϊού.

Η διάθεση απολυμαντικών διαλυμάτων (περιλαμβάνονται τόσο τα μαντιλάκια όσο και τα τζελ και τα σκευάσματα σε υγρή μορφή), καθώς και της καθαρής μη μετουσιωμένης αιθυλικής αλκοόλης γίνεται αποκλειστικά σε μεμονωμένες συσκευασίες. Το ανώτατο όριο τεμαχίων ανά αγορά ορίζεται πλέον σε 3 συσκευασίες από τα οποία μόνο δύο μπορούν να ανήκουν στο ίδιο είδος.

Για τη δήλωση αποθεμάτων υποχρέοι είναι:

όλες οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην εισαγωγή, διακίνηση και χονδρική πώληση των συγκεκριμένων ειδών,

όλες οι επιχειρήσεις που παράγουν απολυμαντικά προϊόντα,

όλες οι επιχειρήσεις που παράγουν απολυμαντικά προϊόντα (βάσει του άρθρου 5 του ν. 4681/2020 (Α' 74),

όλα τα σουπερμάρκετ

όλες οι λοιπές επιχειρήσεις που διαθέτουν τα συγκεκριμένα προϊόντα στη λιανική πώληση

όλα τα φαρμακεία, είτε προμηθεύονται τα συγκεκριμένα είδη από τη χονδρική είτε τα παρασκευάζουν οι ίδιοι στο φαρμακείο τους.

Για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται ταυτόχρονα και στη χονδρική και στη λιανική πώληση με τον ίδιο Αριθμό Φορολογικού Μητρώου καταγράφονται οι ποσότητες των ειδών που αποτελούν αποθέματα της αποθήκης χονδρικής πώλησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ