Εβδομάδα με προσφορές στο ηλεκτρονικό εμπόριο

Εβδομάδα με προσφορές στο ηλεκτρονικό εμπόριο

Ξεκίνησε σήμερα, Δευτέρα 4 Μαρτίου η Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου, η οποία θα διαρκέσει έως τη Δευτέρα 11 Μαρτίου, και στο πλαίσιο αυτής ήδη περί τα 300 ηλεκτρονικά καταστήματα σε όλο το φάσμα του λιανεμπορίου έχουν ανακοινώσει προσφορές έως και 50%.

Οι καταναλωτές μπορούν να επωφεληθούν από τις προσφορές στις οποίες θα προβούν εκατοντάδες ηλεκτρονικά καταστήματα (e-shops) .

Οι προσφορές που έχουν ήδη ανακοινώσει τα καταστήματα βρίσκονται συγκεντρωμένες σε ιστοσελίδα που έχει δημιουργήσει για τον λόγο αυτό ο GR.EC.A.

Η εβδομάδα ηλεκτρονικού εμπορίου διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2013 από τον Ελληνικό Σύνδεσμο Ηλεκτρονικού Εμπορίου (GR.EC.A) και έκτοτε τελεί υπό την αιγίδα της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.

Τελευταία μελέτη του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου (ELTRUN) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών εκτιμά ότι φέτος αναμένεται να αγοράσουν μέσω διαδικτύου προϊόντα περίπου 4 εκατομμύρια Ελληνες, ενώ η συνολική αξία των αγορών τους εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 5 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) το ποσοστό των ατόμων ηλικίας 16-74 ετών, που έχουν χρησιμοποιήσει το Διαδίκτυο έστω και μια φορά για την αγορά προϊόντων ή υπηρεσιών, από 26,9% το 2012 διαμορφώθηκε το 2018 σε 40,2%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ