Πήγαινε-έλα στα …έλατα με 50 ευρώ βενζίνη

Πήγαινε-έλα στα …έλατα με 50 ευρώ βενζίνη
Άλλη μια ιδέα στη διάθεσή σας για απόδραση. Η απόσταση ορίζεται στα 227 χιλιόμετρα από την Αθήνα, το υψόμετρο φτάνει στα 1100 μέτρα και ο προορισμός ενδείκνυται για όσους αγαπούν τους περιπάτους στη φύση. Χρειάζεστε 50 ευρώ για βενζίνη πήγαινε-έλα, περίπου 60 ευρώ για διανυκτέρευση και ότι …φάτε και ότι πιείτε. Χρειάζεστε φυσικά και τις πληροφορίες που ακολουθούν

Προορισμός: Το Πολύδροσο Λακωνίας, γνωστό και με την ονομασία Τσίντζινα, παραδοσιακό χωριό του Πάρνωνα, χτισμένο σε υψόμετρο 1.100, αγκαλιασμένο από έλατα και πεύκα.

Πώς θα φθάσετε:Όσοι επιθυμούν να γνωρίσουν το Πολύδροσο θα ακολουθήσουν αρχικά την εθνική οδό Τρίπολης-Σπάρτης. Στη συνέχεια θα κληθούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο διαδρομές, προκειμένου να φθάσουν στο Πολύδροσο. Η πρώτη, διαμέσου Καρυών-Βαρβίτσας-Βαμβακούς, είναι μια διαδρομή σε ένα τοπίο εξαιρετικού φυσικού κάλλους, αλλά με πολλές στροφές (συνιστάται να την ακολουθήσετε εφόσον ταξιδεύετε με το φως της ημέρας). Η δεύτερη, διαμέσου Βασαρά-Βερίων, έχει λιγότερες στροφές και είναι λιγότερο κουραστική (συνιστάται να την προτιμήσετε τις βραδινές ώρες).

Τι θα δείτε: Πετρόχτιστα κεραμοσκεπή σπίτια και πλακόστρωτους δρόμους σε ένα πανέμορφο φυσικό ανάγλυφο, όπου αφθονούν οι πηγές. Τον παραδοσιακό ξενώνα (το κτίριο του παλαιού δημοτικού σχολείου), στολίδι του χωριού, στην όμορφη πλατεία με τα πλατάνια. Αξιόλογα εκκλησιαστικά μνημεία: το ναό της Παναγίας, το ναό του Αγίου Βλασίου (ο παλαιότερος του χωριού), το ναό του Αγίου Νικολάου (στην είσοδο του χωριού), το ξωκλήσι του Αϊ-Γιαννάκη, σπηλαιώδη ναό με καταπληκτική θέα, το ξωκλήσι της Αγίας Μαρίνας. Επίσης, τη μονή των Αγίων Αναργύρων, που σύμφωνα με ιστορική μαρτυρία υπήρχε ήδη τον 9ο αιώνα. Το καθολικό της μονής, 17ου αιώνα, φέρει ξυλόγλυπτο τέμπλο και τοιχογραφίες.

Χιλιομετρικές αποστάσεις - κόστος μετάβασης/επιστροφής: Το Πολύδροσο απέχει 227 χιλιόμετρα από την Αθήνα και 37 χιλιόμετρα από τη Σπάρτη. Με σημείο αφετηρίας την Αθήνα, το κόστος καυσίμων για μετάβαση/επιστροφή από το Πολύδροσο υπολογίζεται γύρω στα 50 ευρώ για κινητήρες βενζίνης και γύρω στα 30 ευρώ για κινητήρες diesel.

Έξοδα διαμονής:

Το κόστος διαμονής στον παραδοσιακό ξενώνα των Τσιντζίνων ανέρχεται γύρω στα 30 ευρώ κατ’ άτομο ανά διανυκτέρευση (οι τιμές διαμορφώνονται ανάλογα με τον αριθμό των διανυκτερεύσεων).

Tip:Το Πολύδροσο είναι ο ιδανικός προορισμός για τους φυσιολάτρες και τους λάτρεις των περιπατητικών διαδρομών, δεδομένου ότι τα περισσότερα από τα σηματοδοτημένα μονοπάτια του Πάρνωνα έχουν ως αφετηρία τους το συγκεκριμένο χωριό. Για τους πιο τολμηρούς, το αναρριχητικό πεδίο Τσιντζίνων, στο βράχο της Αγίας Μαρίνας, προσφέρει μοναδικές εμπειρίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ