Έτσι θα εξοφλήσετε τον φετινό φόρο εισοδήματος έως τον Ιούνιο του 2022 (εργαλείο)

«Παράθυρο ευκαιρίας» με τη νέα πάγια ρύθμιση των 24 δόσεων –Πώς θα περιορίσετε το τελικό κόστος

Έτσι θα εξοφλήσετε τον φετινό φόρο εισοδήματος έως τον Ιούνιο του 2022 (εργαλείο)

Δεδομένο πρώτο: Η αβεβαιότητα λόγω της πανδημίας είναι μεγάλη οπότε το να εξαντληθεί η ρευστότητα μόνο και μόνο για να πληρωθεί εφάπαξ ο φόρος εισοδήματος (εκτός βέβαια και αν υπάρξει πολύ ισχυρό οικονομικό κίνητρο με κούρεμα φόρου) είναι δύσκολη απόφαση. Δεδομένο δεύτερο: για τους πληγέντες από τον κορωνοϊό, το εκκαθαριστικό του 2021 θα είναι σαφώς μειωμένο σε σχέση με το αντίστοιχο του 2020 καθώς τα εισοδήματα θα είναι χαμηλότερα. Δεδομένο τρίτο: Η νέα πάγια ρύθμιση των 24 δόσεων μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για οφειλές που δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες ενώ δεν υπάρχουν εισοδηματικά και άλλα κριτήρια ένταξης. Ιδού λοιπόν μια πιθανή λύση να ξεμπερδέψετε αναίμακτα με τον φετινό φόρο εισοδήματος: Να σπάσετε το ποσό σε έως και 24 δόσεις.

ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΗ ΜΗΝΙΑΙΑ ΔΟΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΑΓΙΑΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ

Το εργαλείο του fpress.gr θα σας βοηθήσει να υπολογίσετε ακριβώς το ποσό που θα πρέπει να πληρώνετε κάθε μήνα. Επίσης, θα σας υπολογίσει και το «δώρο» που προβλέπει η ρύθμιση: όποιος πληρώσει εμπρόθεσμα όλες τις δόσεις, λαμβάνει επιστροφή τόκων μέτρο που περιορίζει ακόμη περισσότερο το τελικό κόστος.

Φορολογούμενος παραλαμβάνει εκκαθαριστικό με σύνολο οφειλής 1500 ευρώ. Οι τρεις εναλλακτικές του θα είναι οι εξής:

  1. Να πληρώσει σε 12 μηνιαίες δόσεις άτοκα μέσω της πιστωτικής του κάρτας. Μηνιαία επιβάρυνση: 125€ και περίοδος αποπληρωμής ο Ιούνιος του 2021
  2. Να πληρώσει είτε σε τρεις διμηνιαίες δόσεις (μηνιαίες επιβάρυνση 250 € και περίοδος αποπληρωμής ο Νοέμβριος του 2020) είτε σε 8 μηνιαίες δόσεις (μηνιαία επιβάρυνση 187,5 ευρώ και περίοδος αποπληρωμής ο Φεβρουάριος του 2021)
  3. Να πληρώσει σε 12 μηνιαίες δόσεις έντοκα με τη χρήση της πάγιας ρύθμισης. Το ποσό της δόσης (λόγω του επιτοκίου) θα διαμορφωθεί στα 128,38 ευρώ. Επειδή όμως προβλέπεται και μπόνους επιστροφής τόκων με την ολοκλήρωση της ρύθμισης, το τελικό κόστος για τη ρύθμιση ποσού 1500 ευρώ θα είναι 1530,39 ευρώ. Δηλαδή, οι τόκοι θα είναι μόλις 30,39 ευρώ αν τηρηθεί με συνέπεια η ρύθμιση.
  4. Να πληρώσει σε 24 μηνιαίες δόσεις και πάλι με τη χρήση της πάγιας ρύθμισης (ενδείκνυται γι’ αυτούς που θα έχουν φέτος μεγάλη μείωση στο εισόδημά τους οπότε θα κληθούν να πληρώσουν και λιγότερο φόρο το 2021. Και αυτό προκειμένου να μην συμπέσει η ρύθμιση των 24 δόσεων με την πληρωμή του φόρου της επόμενης χρονιάς). Με 24 δόσεις η μηνιαία επιβάρυνση για το χρέος των 1500 ευρώ πέφτει στα 66,62 ευρώ τον μήνα και με περίοδο οριστικής αποπληρωμής τον Ιούνιο του 2022. Αν τηρηθεί η ρύθμιση, θα χαριστούν και οι τόκοι των 24,70 ευρώ οπότε η τελική επιβάρυνση από τόκους στη διετία θα είναι 74,09 ευρώ. Άρα, με 74 ευρώ αποκτάς τη δυνατότητα να επεκτείνεις την επιβάρυνση από το φετινό εκκαθαριστικό έως και τον Ιούνιο του 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ