Αυξημένη προσέλευση στις εφορίες για παράδοση πινακίδων IX

Αυξημένη προσέλευση στις εφορίες για παράδοση πινακίδων IX

Πάνω από 1500 πολίτες παρέδωσαν ήδη τις πινακίδες των οχημάτων τους, ενώ ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί αύριο

Μεγάλη καταγράφεται στις κατά τόπους εφορίες στη Θεσσαλονίκη η προσέλευση πολιτών, που σπεύδουν να παραδώσουν τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους, ενόψει του τέλους του έτους και της λήξης της σχετικής προθεσμίας. Ενδεικτικά, στη Δ.Ο.Υ Καλαμαριάς πάνω από 1500 πολίτες παρέδωσαν ήδη τις πινακίδες των οχημάτων τους, ενώ ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί αύριο, όποτε και εκπνέει η προθεσμία παράδοσης των πινακίδων. «Τις δύο τελευταίες ημέρες είναι που προσέρχονται οι περισσότεροι πολίτες, καθώς προσπαθούν να αποφύγουν την επιβολή του διπλάσιου προστίμου, που ισχύει εάν κάποιος δεν παραδώσει τις πινακίδες εγκαίρως» είπε μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο διευθυντής της Δ.Ο.Υ Καλαμαριάς, Ιωακείμ Ζουμπαρίδης.
«Έχουν ήδη καταθέσει τις πινακίδες 1560 πολίτες, εδώ στην εφορία Καλαμαριάς» επισημαίνει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπάλληλος της Δ.Ο.Υ Καλαμαριάς, Κυριακή Μπαϊρακτάρη και διευκρινίζει πως «οι περισσότεροι πολίτες υποστηρίζουν ότι τις καταθέτουν λόγω της οικονομικής δυσχέρειας. Κάποιοι τις αφήνουν μόνο έναν μήνα για να μπορέσουν να πληρώσουν όλες τις υπόλοιπες υποχρεώσεις τους, όπως ΕΝΦΙΑ και άλλους φόρους, ενώ άλλοι, αν και έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας για το 2020, παραδίδουν τις πινακίδες, διότι δεν μπορούν να πληρώσουν την ασφάλεια του οχήματος και τις αφήνουν προσωρινά για να τις παραλάβουν μετά από ένα τρίμηνο».
Δ.Ο.Υ Καλαμαριάς: 5000 πινακίδες οδεύουν για καταστροφή
Ο κ Ζουμπαρίδης υπογράμμισε πως «υπάρχει μια χρονική προθεσμία 18 μηνών, που η υπηρεσία είναι υποχρεωμένη να φυλάσσει τις πινακίδες και μετά την παρέλευση του δεκαοκτάμηνου οι πινακίδες συγκεντρώνονται και οδεύουν προς καταστροφή» και τόνισε ότι «ο φορολογούμενος μετά την καταστροφή, θα πρέπει πάρει μια βεβαίωση από τη Δ.Ο.Υ, ότι οι πινακίδες έχουν καταστραφεί και στη συνέχεια να προσκομίσει τη βεβαίωση στη Διεύθυνση Συγκοινωνιών και να βγάλει καινούργιες πινακίδες και άδεια αυτοκίνητου».
Ο διευθυντής της Δ.Ο.Υ Καλαμαριάς επισήμανε ότι «πάνω από 5000 πινακίδες έχουν συγκεντρωθεί και περιμένουμε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για να καταστραφούν. Έχουν αρχειοθετηθεί και αναμένεται σύντομα, με τη διαδικασία της δημοπράτησης, να δοθούν σε εταιρεία που θα αναλάβει την καταστροφή τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ