Ιδού οι φόροι που θα πρέπει να πληρώσετε μέχρι το τέλος του χρόνου

Ιδού οι φόροι που θα πρέπει να πληρώσετε μέχρι το τέλος του χρόνου
Μπορεί το δώρο Χριστουγέννων να μπήκε στον λογαριασμό των περισσότερων εργαζομένων, ωστόσο οι υποχρεώσεις που έχουν να πληρώσουν έως το τέλος του χρόνου είναι αρκετές. Στο διάστημα των δύο εβδομάδων, οι φορολογούμενοι πρέπει να πληρώσουν φόρους σύνολικά ύψους 7,15 δισ. ευρώ, όπως προβλέπει ο προϋπολογισμός.

Συγκεκριμένα έως τις 31 Δεκεμβρίου οι φορολογούμενοι θα πρέπει να έχουν τακτοποιήσει όλες τις οφειλές τους. Οπως αναφέρει η Καθημερινή οι φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν έως το τέλος του έτους:

1. Τη δόση της ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών. Όσοι δεν τακτοποιήσουν τη δόση του Δεκεμβρίου ή αφήσουν απλήρωτη κάποια άλλη οφειλή, κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός ρύθμισης

2. Την 3η δόση του ΕΝΦΙΑ. Σημειώνεται ότι οι δύο τελευταίες δόσεις θα καταβληθούν τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

3. Τα τέλη κυκλοφορίας για το 2016 έως τις 31 Δεκεμβρίου. Μετά την ανωτέρω ημερομηνία όσοι δεν έχουν πληρώσει τα τέλη θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμα που ανέρχονται στο ύψος των τελών κυκλοφορίας.

4. ΦΠΑ. Καταβολή του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου από τις μεγάλες επιχειρήσεις.

5. Κατάθεση πινακίδων. Η προθεσμία λήγει στις 31 Δεκεμβρίου.

6. Εντυπο Ε9. Υποβολή αρχικών και τροποποιητικών δηλώσεων εντύπου Ε9.

7. Διακοπή εργασιών. Προκειμένου να γλιτώσουν το τέλος επιτηδεύματος και άλλους φόρους, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις πρέπει μέχρι τις 31/12/2014 να έχουν προχωρήσει στη διακοπή εργασιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ