Οι τελικές ημερομηνίες καταβολής του κοινωνικού μερίσματος

Οι τελικές ημερομηνίες καταβολής του κοινωνικού μερίσματος
Εγώ πότε θα πάρω κοινωνικό μέρισμα; Το ερώτημα που αφορά περισσότερους από 300.000 Έλληνες και τις οικογένειές τους, απαντάται πλέον μέσω της υπουργικής απόφασης. Η απάντηση έχει ως εξής: 
  • Αύριο ή μεθαύριο: Θα πληρωθούν όλοι όσοι υπέβαλαν αίτηση για το μέρισμα μέχρι το τέλος Ιουνίου εφόσον πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια με βάση τις φορολογικές δηλώσεις του 2013 δηλαδή με βάση τα εισοδήματα του 2012. Ο αριθμός τους εκτιμάται σε περίπου 250.000.
  • 29 Ιουλίου (ή αργότερα ανάλογα με το αν θα υπάρξει και νέα παράταση στην προθεσμία υποβολής της φορολογικής δήλωσης): Θα πληρωθούν όλοι όσοι θα κάνουν εμπρόθεσμα τη φορολογική τους δήλωση, απορρίφθηκαν με βάση τα εισοδήματα των δηλώσεων του 2013 και κρίνεται ότι πρέπει να εισπράξουν το μέρισμα με βάση τις δηλώσεις του 2014. Προσοχή: εκπρόθεσμες δηλώσεις δεν θα εξεταστούν καν.
  • 1-10 Οκτωβρίου: Θα πληρωθούν όσοι δικαιούνται το μέρισμα με βάση τα εισοδήματα του 2014 αλλά η φορολογική τους δήλωση παραπέμφθηκε για έλεγχο.

Θέλετε να δείτε και ολόκληρο το κείμενο της υπουργικής απόφασης με όλες τις αλλαγές στη διαδικασία καταβολής του κοινωνικού μερίσματος; Κάντε κλικ εδω

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ