Θαύμα: το Taxis ανακοινώνει παράταση από μόνο του – δείτε την ανακοίνωση

Θαύμα: το Taxis ανακοινώνει παράταση από μόνο του – δείτε την ανακοίνωση
Στέλνει ο λογιστής την ταυτότητα οφειλής για να πληρώσουμε τον ΦΠΑ πριν από λίγο και τι να δω. «Θα πρέπει να πληρώσετε το ποσό της 1ης δόσης μέχρι τις 30/05/2014» αναφέρει το επίσημο έγγραφο. Θα ανακοινώθηκε παράταση σκέφτηκα. Αμ δε. Το σύστημα του Θεοχάρη χτυπήθηκε από bugκαι τώρα τρέχουν να μαζέψουν τα… ασυμμάζευτα.  

Τα κατάφεραν πάλι στο Taxis. Οι ταυτότητες οφειλής που εκδίδει το σύστημα για την πληρωμή του ΦΠΑ –η προθεσμία υποβολής της δήλωσης εκπνέει σήμερα και η προθεσμία πληρωμής της 1ης δόσης εκπνέει επίσης σήμερα- αντί να αναγράφει τη σωστή ημερομηνία πληρωμής, αναφέρει μεταγενέστερη ημερομηνία κατά έναν ολόκληρο μήνα.

«Θα πρέπει να πληρώσετε το ποσό της 1ης δόσης μέχρι τις 30/05/2014. Η καθυστέρηση πληρωμής του οφειλόμενου ποσού, συνεπάγεται τις νόμιμες επιβαρύνσεις (Ν 4174/2013 άρθρ 53 και 57)» αναφέρει το επίσημο σημείωμα για πληρωμή. Έλα όμως που η επίσημη ημερομηνία πληρωμής είναι η σημερινή και όχι η 30η Μαίου.

Ο γ.γ γραμματέας εσόδων Χάρης Θεοχάρης, βγήκε στο twitter και έκανε λόγο για… bug. Τώρα θα πρέπει να δώσουν κάποια λύση καθώς οι τράπεζες κλείνουν σε λίγο και δεν έχουν όλοι τη δυνατότητα να πληρώσουν τον φόρο μέσω webbanking.

Η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ

Αναγνωρίζει το τεχνικό λάθος το υπουργείο Οικονομικών και προχωρεί σε παράταση υπό όρους για την πληρωμή του ΦΠΑ. Για όσες βεβαιώσεις αναφέρουν ως προθεσμία πληρωμής την 30η Μαίου, ο φόρος μπορεί να καταβληθεί χωρίς προσαύξηση μέχρι την Παρασκευή

Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών έχει ως εξής:


Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ανακοινώνει ότι για περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ που υποβλήθηκαν σήμερα 30/04/2014, η προθεσμία καταβολής του οφειλόμενου ποσού λήγει, επίσης, σήμερα 30/04/2014.

Ωστόσο, λόγω τεχνικού προβλήματος του TAXISnet, για ορισμένες από τις ανωτέρω δηλώσεις οι ταυτότητες οφειλής που έχουν εκδοθεί αναφέρουν λανθασμένα ως καταληκτική ημερομηνία για την καταβολή του οφειλόμενου φόρου την 30/05/2014.

Οι υποκείμενοι στο φόρο καλούνται να καταβάλουν τον οφειλόμενο φόρο έως την Παρασκευή 02/05/2014.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ