Κάνουν τους φορολογούμενους… ρουφιάνους της εφορίας –Το έγγραφο «φωτιά»

Κάνουν τους φορολογούμενους… ρουφιάνους  της εφορίας –Το  έγγραφο «φωτιά»
Δεν φτάσει που φόρτωσαν με οφειλές χιλιάδες φορολογούμενους που δεν έχουν καμία ιδιοκτησία στο όνομά τους, τους καλούν κιόλας να προσέλθουν στην εφορία για να αποκαλύψουν ποιος είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης του ακινήτου καθώς σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύουν να πληρώσουν από την τσέπη τους, φόρο που δεν τους αναλογεί. Δείτε το έγγραφο που αποδεικνύει τον ωμό εκβιασμό της εφορίας  

Η ιστορία έχει ως εξής: Χθες ανακοινώθηκε από την Γενική Γραμματεία Φορολογικών Εσόδων ότι 1,64 εκατομμύρια Έλληνες χρωστούν στην εφορία τον ΕΕΤΗΔΕ του 2012. Πρόκειται για το περίφημο χαράτσι του 2012 το οποίο έπρεπε να καταβάλλουμε σε πέντε δόσεις μέσα από τον λογαριασμό της ΔΕΗ. Τι συνέβη λοιπόν; Η ΔΕΗ, με το που συμπληρώθηκε η προθεσμία πληρωμής και των πέντε δόσεων, έστειλε στην Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων κατάλογο με τα ονόματα των οφειλετών. Η ΔΕΗ δεν ήταν και δεν είναι σε θέση να γνωρίζει ποιος είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης του ακινήτου. «Έβλεπε» απλήρωτο ΕΕΤΗΔΕ, και έστελνε το ποσό της οφειλής και τον ΑΦΜ του προσώπου που αναγραφόταν στον λογαριασμό. Μπορεί όμως το πρόσωπο αυτό να μην είναι ο ιδιοκτήτης του ακινήτου αλλά ο ενοικιαστής που είχε πάρει το ρολόι της ΔΕΗ στο όνομά του (σ.σ είναι κάτι πολύ συνηθισμένο καθώς πολλοί ιδιοκτήτες που έχουν καεί από απλήρωτους λογαριασμούς, ζητούσαν και ζητούν το ρολόι να δηλωθεί στο όνομα του ενοικαστή). Τι έχει συμβεί επομένως; Εμφανίζονται να χρωστούν στην εφορία πρόσωπα που δεν οφείλουν τον φόρο. Και πώς θα λυθεί αυτό το μπάχαλο; Θα πρέπει να πάει ο ενοικιαστής στην εφορία και να …καταδώσει τον ιδιοκτήτη. Διαφορετικά θα πληρώσει ο ίδιος τον φόρο. Και πότε πρέπει να γίνουν όλα αυτά; Μέχρι το τέλος του μήνα διότι διαφορετικά θα αρχίσουν να τρέχουν οι προσαυξήσεις.

Το έγγραφο φωτιά που αποστέλλεται μαζικά σε 1,64 εκατομμύρια φορολογούμενους αναφέρει ρητά το ότι ο ενοικιαστής πρέπει να …καταδώσει για να γλιτώσει. Αντιγράφουμε: «Σε περίπτωση που δεν είστε πλήρης κύριος ή επικαρπωτής στο / στα ανωτέρω ακίνητο / α, παρακαλούμε να προσέλθετε στην ανωτέρω Δ.Ο.Υ και να γνωστοποιήσετε τα στοιχεία του κυρίου ή επικαρπωτή, σύμφωνα με τις διατάξεις της περ. 3.1 της παρ. 3 του άρθρου 4 της ΠΟΛ 1056 / 2.3.2012 ώστε να διαγραφεί το ποσό του ΕΕΤΗΔΕ από εσάς και να βεβαιωθεί στο όνομα του υπόχρεου»

Μπορείτε να δείτε και την επίσημη ειδοποίηση κάνοντας κλικ εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ