Γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Έως το μεσημέρι της Τετάρτης η προθεσμία για της ηλεκτρονικές αιτήσεις

Γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Έως το μεσημέρι της Τετάρτης η προθεσμία για της ηλεκτρονικές αιτήσεις

Μέχρι σήμερα το πρωί είχαν υποβληθεί περίπου 94.000 αιτήσεις, ενώ άλλοι 12.000 υπέβαλαν αίτηση, αλλά ακόμη δεν την οριστικοποίησαν.

Ανακοινώθηκε την Τρίτη από το ΑΣΕΠ ότι παρατείνεται μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι της Τετάρτης 21 Δεκεμβρίου η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής των υποψηφίων στην πρόσκληση-προκήρυξη 2Γ/2022 (Φ.Ε.Κ. 75/τ. Α.Σ.Ε.Π./21.11.2022), που αφορά στη διαδικασία κατάταξης υποψηφίων με πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό σε πίνακα βαθμολογίας ανά κατηγορία και κλάδο/ειδικότητα Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, σύμφωνα με το άρθρο 8 του ν.4765/2021 (πρώτο στάδιο).

Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο ΑΣΕΠ, αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου (www.asep.gr > Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες > Αίτηση) ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην Πρόσκληση/Προκήρυξη (Παράρτημα Γ΄) καθώς και τις οδηγίες που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ την 1.12.2022.

Μέχρι σήμερα το πρωί είχαν υποβληθεί περίπου 94.000 αιτήσεις, ενώ άλλοι 12.000 υπέβαλαν αίτηση, αλλά ακόμη δεν την οριστικοποίησαν. Στις περισσότερες περιπτώσεις η εκκρεμότητα οφείλεται σε μη πληρωμή του παράβολου των 3 ευρώ. Η προμήθειά του γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής ηλεκτρονικού παραβόλου (e-Παράβολο) από τον διαδικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (www.gsis.gr) ή του ΑΣΕΠ.

Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν οι υποψήφιοι Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΠΕ και ΤΕ, αντίστοιχα), συμπεριλαμβανομένων των πτυχιούχων με τίτλους σπουδών που αποκτήθηκαν στο εξωτερικό αρκεί να διαθέτουν πράξη αναγνώρισης από το ΔΙΚΑΤΣΑ ή το ΙΤΕ ή πιστοποιητικό αναγνώρισης από τον ΔΟΑΤΑΠ.

Οι υποψήφιοι στην ηλεκτρονική αίτησή τους δηλώνουν τα προσόντα τους (τίτλοι σπουδών, άδειες άσκησης επαγγέλματος ή βεβαιώσεις εγγραφής, πιστοποιητικά), τους κωδικούς των θέσεων, τους κλάδους/ειδικότητες, καθώς και τα τυχόν απαιτούμενα πρόσθετα προσόντα.

Ο γραπτός διαγωνισμός αναμένεται να διεξαχθεί τον Μάρτιο του 2023 για 5.124 μόνιμες θέσεις σε δημόσιους φορείς. Από αυτές, οι 3.502 προορίζονται για επιτυχόντες κατηγορίας ΠΕ, οι 1.565 για επιτυχόντες κατηγορίας ΤΕ και 57 για Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό (ΕΕΠ). Οι επιτυχόντες θα μπουν σε πίνακα βαθμολογίας ανά κατηγορία και κλάδο/ειδικότητα (πρώτο στάδιο), προκειμένου να συμμετάσχουν, σε δεύτερο στάδιο, σε προκηρύξεις πλήρωσης θέσεων αντίστοιχων κλάδων/ειδικοτήτων σε φορείς του Δημοσίου – κεντρική διοίκηση, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, ανεξάρτητες αρχές, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, υπό την εποπτεία υπουργείου και ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ