Χατζηθεοδοσίου: Mονόδρομος για τη ΝΝ να σεβαστεί τα δικαιώματα συνεργατών

Χατζηθεοδοσίου: Mονόδρομος για τη ΝΝ να σεβαστεί τα δικαιώματα συνεργατών

Με αφορμή δημοσιεύματα και αναφορές σχετικά με την παρέμβαση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας

Με αφορμή δημοσιεύματα και αναφορές σχετικά με την παρέμβαση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας (EEA) που ζητεί από την ασφαλιστική εταιρεία «ΝΝ Hellas» να εντάξει στις συμβάσεις με τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές τα όσα ορίζει η νομοθεσία 4583/18, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Χατζηθεοδοσίου αναφέρει τα εξής:

«Δίνουμε μια ακόμη μάχη υπερασπίζοντας και τα δικαιώματα της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης. Διαμηνύουμε το αυτονόητο, δηλαδή ότι κανείς δε μπορεί να αποκλίνει από την εφαρμογή του νόμου. Αυτό ζητάμε από την ΝΝ καλώντας την να συνταχθεί στα όσα καθορίστηκαν από τη νέα νομοθεσία και αποτελούν αποτέλεσμα συλλογικής διαδικασίας με τη συμμετοχή και της ΕΑΕΕ (Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος) και της ΔΕΙΑ (Διεύθυνση Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης) και των φορέων εκπροσώπησης της διαμεσολάβησης και των εκπροσώπων του κράτους. Η μη εφαρμογή των όσων ορίζει ο νόμος δυναμιτίζει την ομαλότητα που έχει επιτευχθεί και λειτουργεί επαγωγικά για την ιδιωτική ασφάλιση και όσων συντελούν σε αυτή.

Όσον αφορά στην ΔΕΙΑ και την ΕΑΕΕ, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών ζήτησε τη συνεισφορά τους στο μείζον θέμα που έχει δημιουργηθεί με τη στάση της ΝΝ καθώς θεωρούμε ότι ο θεσμικός τους ρόλος δεν διαφοροποιείται κατά περίπτωση και διακρίνεται από αμεροληψία. Πέρα από το τυπικό πλαίσιο, η ουσιαστική τους παρέμβαση, όταν διαταράσσεται η ομαλή λειτουργία της αγοράς, είναι αναγκαία προς όφελος της ασφαλιστικής βιομηχανίας.

Όσον αφορά στην υπογραφή των συμβάσεων από επαγγελματίες ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές, είναι προφανές ότι γίνεται κάτω από συνθήκες πίεσης, τις οποίες το ΕΕΑ δεν αποδέχεται, γι΄ αυτό και ζήτησε από τη διοίκηση της ΝΝ να εντάξει στη σύμβασή της τα όσο ορίζονται από τη νομοθεσία. Το θέμα θα συζητηθεί και σε συνάντηση που θα έχει η διοίκηση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας με την πρόεδρο και CEO της εταιρείας. Αυτό που πρέπει να επισημανθεί είναι ότι το ΕΕΑ δεν αποδέχεται συμπεριφορές που αποτελούν εστίες αλλοίωσης των όσων μέσα από διάλογο έγιναν νόμος. Θεωρούμε κρίσιμο να κλείσει το θέμα άμεσα με τη συμμόρφωση της ασφαλιστικής εταιρείας. Το ΕΕΑ θα υπερασπιστεί τα μέλη του ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές μέχρι να επικρατήσει το δίκαιο και να εφαρμοστεί ο Ν. 4583/18, κάτι το οποίο έχει και την αρωγή και της ΚΕΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ