Στρατηγική Συμμαχία Brain Regain και Brain Gain

Στρατηγική Συμμαχία Brain Regain και Brain Gain

Η πρωτοβουλία Brain Gain δημιουργήθηκε από Έλληνες και Ελληνίδες νέους επιστήμονες και επαγγελματίες του εξωτερικού

Τη στρατηγική συμμαχία τους με στόχο την αποτελεσματικότερη δράση για την επιστροφή των Ελλήνων που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό, ανακοίνωσαν σήμερα το Brain Regain, η πρωτοβουλία του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου «Ελληνικές Ρίζες» για τον επαγγελματικό επαναπατρισμό Ελλήνων του εξωτερικού και το Brain Gain, η πρωτοβουλία-απάντηση των Ελλήνων του εξωτερικού στο φαινόμενο του Brain Drain.

Καλωσορίζοντας τη στρατηγική συμμαχία, η Πόπη Καλαϊτζή, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Brain Gain δήλωσε: «Με μεγάλη μας χαρά ενώνουμε τις δυνάμεις μας με το Brain Regain. Η δυναμική που έχει αναπτύξει μέχρι σήμερα η πρωτοβουλία Brain Gain, με τις περισσότερες από 70.000 υπογραφές πολιτών και την ισχυρή "φωνή" στο εξωτερικό, βρίσκει την υποστήριξη της κορυφαίας συμμαχίας των μεγαλύτερων ελληνικών επιχειρήσεων και ανώτατων στελεχών τους».

Ο Κωνσταντίνος Κεσεντές, πρόεδρος της πρωτοβουλίας Brain Regain συμπλήρωσε σχετικά: «Η στρατηγική συμμαχία BRAIN REGAIN και BRAIN GAIN αποτελεί την πιο ισχυρή απάντηση κατά του φαινομένου brain drain στην Ελλάδα. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την ενίσχυση της πρωτοβουλία μας και αισιόδοξοι ότι σύντομα θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε απτά αποτελέσματα από τον κοινό μας αγώνα».

Η πρωτοβουλία Brain Gain δημιουργήθηκε από Έλληνες και Ελληνίδες νέους επιστήμονες και επαγγελματίες του εξωτερικού και απευθύνεται σε οποιονδήποτε ζει και εργάζεται στο εξωτερικό και θέλει να προσφέρει στη δημιουργική αξιοποίηση και την προσέλκυση του ανθρωπίνου δυναμικού που έχασε η χώρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ