ΟΟΣΑ: Η αγορά εργασίας το μεγάλο θύμα της κρίσης στην Ελλάδα

ΟΟΣΑ: Η αγορά εργασίας το μεγάλο θύμα της κρίσης στην Ελλάδα

Με πολύ αργό ρυθμό η επαναφορά θέσεων εργασίας – Ανησυχία για τους μακροχρόνια ανέργουςΜε πολύ αργό ρυθμό η επαναφορά θέσεων εργασίας – Ανησυχία για τους μακροχρόνια ανέργους

Η ελληνική αγορά εργασίας αποδεικνύεται το σημαντικότερο αρνητικό αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης και της ύφεσης, όπως αποδεικνύεται από την ετήσια έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Ανάπτυξης και Συνεργασίας (ΟΟΣΑ) για το 2017.

Σύμφωνα με το παρακάτω γράφημα το ποσοστό απασχόλησης στην Ελλάδα για το 2018 θα σημειώσει άνοδο σε σχέση με το 2015, κατά δύο μονάδες (48% έναντι 46%), διαδικασία ανάκαμψης θα είναι αργή σε σχέση με τις μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμής για την ενίσχυση της ευελιξίας.

Άσχημα είναι τα μαντάτα από την ετήσια έκθεση και για την ανεργία η οποία παραμένει σχετικά υψηλή, παρά την οριακή μείωση των τελευταίων μηνών.

«Το ποσοστό ανεργίας προβλέπεται να μειωθεί περαιτέρω τα επόμενα δύο χρόνια, αλλά η εμπειρία δείχνει ότι θα είναι δύσκολη πρόκληση η επάνοδος όλων μακροχρόνια άνεργων στην εργασία» αναφέρει, επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά όσα είχαν επισημανθεί και στην έκθεση του ΔΝΤ για τους ανέργους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ