Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι θα δουν αυξήσεις

Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι θα δουν αυξήσεις
Κι όμως θα υπάρξουν και κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν ελπίδες να δουν μικρές έστω αυξήσεις στις αποδοχές τους μέσω των αλλαγών που έρχονται στα ειδικά μισθολόγια.

Το σχετικό νομοσχέδιο θα εξεταστεί σήμερα από κυβερνητικά στελέχη και θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο, σύμφωνα με τα όσα λέγονται θα υπάρξει δραματική μείωση στις κατηγορίες των ειδικών μισθολογίων που όλα δείχνουν ότι από 20 θα είναι πλέον κάτω των 10, ενώ όπως λένε κυβερνητικά στελέχη δεν θα υπάρξουν μειώσεις στις αποδοχές των εργαζομένων.

Σε κάθε περίπτωση οι αλλαγές θα ισχύσουν από 1/1/2017 και θα επηρεάσουν άμεσα 188.000 εργαζόμενους που αμείβονται από το Δημόσιο.

Κυβερνητικά στελέχη λένε ότι θα υπάρξει πάντως ειδική μέριμνα για κατηγορίες εργαζομένων όπως γιατροί και πανεπιστημιακοί που είχαν μεγάλες απώλειες στις αποδοχές τους, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, επισήμανε πως «όσοι είναι αυτή τη στιγμή στα ειδικά μισθολόγια δεν πρόκειται να υποστούν μείωση των χρημάτων που παίρνουν και σε ορισμένες περιπτώσεις θα έχουμε και αύξηση, ιδιαίτερα με βάση την ευθύνη την οποία θα έχουν, αλλά και σε ορισμένες ειδικότητες».

Θα υπάρξουν λοιπόν και μικρές αυξήσεις, τα ποσά και ποιοι θα τα πάρουν δεν διευκρινίζεται καθώς όλα θα πρέπει πρώτα να συμφωνηθούν με τους θεσμούς, είναι δηλαδή θέμα διαπραγμάτευσης με τους δανειστές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ