Με υπουργική απόφαση τα κριτήρια παράλληλης απασχόλησης στην ΓΓΕΕ, ΑΠΕ-ΜΠΕ και ΕΡT

Με υπουργική απόφαση τα κριτήρια παράλληλης απασχόλησης στην ΓΓΕΕ, ΑΠΕ-ΜΠΕ και ΕΡT
Παρατείνεται έως τις 15 Μαρτίου, η προθεσμία για την υποβολή της δήλωσης για την παράλληλη απασχόληση όσων εργάζονται στην Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (ΓΓΕΕ), την Ελληνική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση (ΕΡΤ) και το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ).

Η παράταση δίνεται με τροπολογία, την οποία κατέθεσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παπάς, στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών για το "Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης".

Με την ίδια τροπολογία ορίζεται, ότι τα κριτήρια με τα οποία θα δίδεται άδεια για την παράλληλη απασχόληση των δημοσιογράφων και των καλλιτεχνικών ειδικοτήτων που υπηρετούν ήδη στην ΓΓΕΕ, στην ΕΡΤ και στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, θα καθοριστούν με υπουργική απόφαση.

Οι σχετικές άδειες θα χορηγούνται, από το υπηρεσιακό συμβούλιο προκειμένου για τη ΓΓΕΕ, και από τα Διοικητικά Συμβούλια, προκειμένου για το ΑΠΕ-ΜΠΕ και την ΕΡΤ, όπως ορίζει ο πρόσφατα ψηφισμένος νόμος 4339/2015.

Η τροπολογία ρυθμίζει επίσης θέματα των Γραφείων Τύπου Εξωτερικού και προβλέπει ότι γραμματείς Επικοινωνίας Α’ της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης (ΓΓΕΕ) και Επικοινωνίας, θα μπορούν να προΐστανται σε Γραφεία Τύπου και Επικοινωνίας Β’ Τάξης.

Επίσης οι υπάλληλοι της ΓΓΕΕ που υπηρετούν σε Γραφεία Τύπου και Επικοινωνίας του εξωτερικού επί τέσσερα έτη, μπορούν να παραμείνουν στη θέση τους μέχρι τις 31 Ιουλίου 2016.

Εξαιρούνται από την υποχρεωτική μετάθεσή τους στην Ελλάδα οι δημοσιογράφοι, οι διοικητικοί υπάλληλοι και ειδικοί επιστήμονες της ΓΓΕΕ, οι οποίοι υπηρετούν στο εξωτερικό πάνω από 14 χρόνια και μιλούν κινέζικα και αραβικά Ακόμη, μειώνεται από επτά σε πέντε ο αριθμός των μελών του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ), ενώ στις αρμοδιότητες που έχει το ΕΚΟΜΕ προστίθεται η καταγραφή, ψηφιοποίηση και αποθήκευση του προγράμματος που εκπέμπουν τα τηλεοπτικά κανάλια.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ