Μαζικό κύμα φυγής στο Δημόσιο - Φεύγουν 60.000 υπάλληλοι

Μαζικό κύμα φυγής στο Δημόσιο - Φεύγουν 60.000 υπάλληλοι
Αναστάτωση στο Δημόσιο έχει προκαλέσει το μνημόνιο που βρίσκεται προ των πυλών, με χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους να σπεύδουν να συνταξιοδοτηθούν.

Ο λόγος είναι πως θέλουν να προλάβουν την αύξηση των ορίων ηλικίας.Αυτή τη στιγμή 60.000 δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης συνωστίζονται στην πόρτα εξόδου και αναμένεται να καταθέσουν αιτήσεις συνταξιοδότησης μέχρι το τέλος του έτους.

Όπως αναφέρει το Έθνος, ήδη μέσα στον Ιούλιο υπήρξαν 5.500 αποχωρήσεις, ενώ από Σεπτέμβριο έρχεται πραγματικό τσουνάμι.Όλα λόγω ασφαλιστικού και μειώσεων στους μισθούς που έρχονται μέχρι τα τέλη του έτους.

Ουσιαστικά το Δημόσιο από το 2010 “έχασε” σχεδόν 300.000 υπαλλήλους λκόγω αλλαγών στο ασφαλιστικό και τα μισθολόγια, ενώ το κύμα φυγής φαίνεται ότι συμφέρει την κυβέρνηση καθώς μειώνει το μισθολογικό κόστος και έτσι κάνει τη διαπραγμάτευση με το κουαρτέτο των δανειστών πιο εύκολη.

Ωστόσο οι θέσεις στις υπηρεσίες αδειάζουν και η τρόικα πιέζει να μην γίνουν παρά μόνο 3.000 προσλήψεις για φέτος γεγονός που θα αφήσει χωρίς το απαραίτητο προσωπικό τομείς όπως η Παιδεία και η Υγεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ