Μέχρι τέλος του 2015 η παράταση της Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

Μέχρι τέλος του 2015 η παράταση της Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας
Για τρεις ακόμη μήνες, δηλαδή μέχρι το τέλος του χρόνου, παρατείνεται η ισχύς της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, όπως συμφωνήθηκε κατά τη συνάντηση του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργου Κατρούγκαλου, με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ, Βασίλη Κορκίδη.

Ο κ. Κορκίδης επανέλαβε την πάγια θέση της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) για επιστροφή στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και στις κλαδικές συμβάσεις και ενημέρωσε τον υπουργό για τις θέσεις του εμπορίου σε ασφαλιστικά-εργασιακά θέματα.

Συγκεκριμένα:

- Πρότεινε να θεσπιστούν δύο στάδια πριν την τελική επιβολή του προστίμου των 10.550 ευρώ για κάθε ανασφάλιστο εργαζόμενο που εντοπίζουν οι ελεγκτές («συμβουλευτικό» και «προειδοποίησης»).

- Ζήτησε κίνητρα για την παραμονή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη χώρα, επισημαίνοντας την τάση φυγής των επιχειρήσεων στο εξωτερικό που θα προκαλέσει αύξηση της ανεργίας.

- Ενημέρωσε τον νέο υπουργό για τη συνεργασία της ΕΣΕΕ με την αναπληρώτρια υπουργό Ράνια Αντωνοπούλου αναφορικά με τις πρωτοβουλίες ενίσχυσης της απασχόλησης και την υλοποίηση προγράμματος στο λιανεμπόριο για την εκπαίδευση 4.000 νέων ανέργων και την παράλληλη πιστοποίηση και ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Τέλος, ο κ. Κορκίδης τόνισε ότι η πρόσφατη απόφαση του διοικητή του ΟΑΕΕ, Τάσου Πετρόπουλου, σχετικά με την αποποινικοποίηση των οφειλών για ατομικές εισφορές των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ, αποκατέστησε την αδικία σε βάρος όλου του εμπορικού κόσμου της χώρας που έχει πληγεί σημαντικά από την οικονομική κρίση και αποτελούσε πάγιο αίτημα του εμπορικού κόσμου τα τελευταία τρία χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ