Οι Ιταλοί μεταναστεύουν στην Αλβανία για δουλειά

Οι Ιταλοί μεταναστεύουν στην Αλβανία για δουλειά
Ζούμε την αντιστροφή της πραγματικότητατας, η οποία ήθελε τους Αλβανούς πολίτες να μεταναστεύουν για δουλειά στις γείτονες χώρες,

όμως σύμφωνα με το BBC, αυτό άλλαξε. Βάσει των στοιχείων που είδαν τη δημοσιότητα από την κυβέρνηση της Αλβανίας, περίπου 19.000 Ιταλοί έχουν πάρει άδεια εργασίας στη χώρα, ενώ υπάρχουν και πολλοί που πέρασαν από την άλλη πλευρά της Αδριατικής για σπουδές.

Τα δύο τελευταία χρόνια, οι Ιταλοί μετανάστες εργάζονται στα Αλβανικά πανεπιστήμια, σε τηλεφωνικά κέντρα ή ανοίγουν πιτσαρίες και άλλες μικρές επιχειρήσεις.

Ο πρεσβευτής της Αλβανίας στη Ρώμη, Neritan Cheka, δήλωσε ότι η χώρα του έχει απλούστερους κανόνες για τις επιχειρήσεις και ταχύτερη οικονομική ανάπτυξη από την Ιταλία, η οποία παλεύει με ένα τεράστιο δημόσιο χρέος από την έναρξη της κρίσης στην ευρωζώνη.

Συμπλήρωσε δε ότι «για την ώρα οι Αλβανοί είναι πιο αισιόδοξοι από τους Ιταλούς». Ο υπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας της Αλβανίας, στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, αποκάλεσε την χώρα του «μικρή Αμερική» για τους Ιταλούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ