Μυτιληναίος: Με το βλέμμα στραμμένο στην είσοδο ξένου Χρηματιστηρίου

Μυτιληναίος: Με το βλέμμα στραμμένο στην είσοδο ξένου Χρηματιστηρίου

Το...τελευταίο μίλι

Σε γρίφο για δυνατούς λύτες η χρηματοδότηση του deal για την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή αναφερόταν η στήλη (6/4) αποκαλύπτοντας πως ήταν σε φάση έγκρισης από First Sentier και Εθνική Τράπεζα. Μάλιστα διευκρινιζόταν πως, το "πλαίσιο χρηματοδότησης" έχει κοινοποιηθεί και στους άλλους 3 συστημικούς ομίλους (Eurobank, Alpha Bank, Πειραιώς) που έχει αποφασισθεί σε κεντρικό επίπεδο να συμμετάσχουν στο project. Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν να "κλειδώνει" η χρηματοδότηση (όροι/προϋποθέσεις) και με ακόμη 2 τράπεζες εξέλιξη που φέρνει ακόμη πιο κοντά την έγκριση από το credit committee και της τέταρτης-τελευταίας του "καρέ"- ενδεχομένως την εβδομάδα μετά το Πάσχα. Η χθεσινή θεαματική άνοδος για τη μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (έως τα 12 ευρώ) και της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής (έως τα 20,04) μάλλον ενισχύει τις σχετικές πληροφορίες, που κυκλοφορούσαν χθες μεσημέρι σε χρηματιστηριακά γραφεία.

---------------------------------------------------------------------------------------------

Mytilineos: 4billions.

Εως τα 28,34 ευρώ η νέα άνοδος για τη μετοχή, χθες Μεγάλη Τρίτη. Νέα ιστορικά υψηλά τιμή απόρροια των σημαντικών εισροών από ξένα funds που με συντονισμένες εντολές ενήργησαν από τα 27,80 ευρώ έως το τέλος της συνεδρίασης. Σύμφωνα με χρηματιστές, μετά και την χθεσινή άνοδο η αποτίμηση της εισηγμένης ξεπερνά τα 4 δισ. όριο κρίσιμο για όσους παρακολουθούν την χρηματιστηριακή αγορά του City και την κατάταξη αποτιμήσεων των εισηγμένων στον δείκτη FTSE100. Με χρηματιστηριακή αξία μεγαλύτερη των 4 δισ. πληρώνεται μία πολύ βασική προϋπόθεση/κριτήριο για την προοπτική ένταξης της Mytilineos στον συγκεκριμένο δείκτη. Τον δεύτερο σπουδαιότερο- για πολλούς- μετά τον S&P500 της Wall Street. Διακηρυγμένη η πρόθεση της διοίκησης- και δη του προέδρου-διευθύνοντος συμβούλου- για είσοδο σε ξένο χρηματιστήριο, ειδικότερα στο λονδρέζικο.

---------------------------------------------------------------------------------------------

AEGEAN:

Επιστροφή στα υψηλά Ιανουαρίου 2020 για τη μετοχή της AEGEAN, μετά την χθεσινή θεαματική πτήση έως τα 7,98 ευρώ. Με το εκτενέστερο δίκτυο ever ξεκινά η τουριστική περίοδος για την εισηγμένη, που φέτος επεκτείνει τους προορισμούς όχι μόνο από το "Ελευθέριος Βενιζέλος" (σε 17 προορισμούς) και το "Μακεδονία" (σε 5 προορισμούς) αλλά και τα κύρια περιφερειακά "Νίκος Καζαντζάκης" (σε 6 προορισμούς), "Διαγόρας", "Ιωάννης Καποδίστριας" ενώ σημαντική αναμένεται η συνεισφορά της (συνδεδεμένης) AnimaWings με hub το Henri Coanda στο Βουκουρέστι. Χρηματιστηριακοί παράγοντες εκτιμούν, πως μετά τις εκλογές (και τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης) θα αποφασισθεί τελικά εάν η διοίκηση θα ενεργοποιήσει το δικαίωμα άσκησης των warrants (επαναγοράς από το Δημόσιο). Ηδη τα μηνύματα από το πρώτο 3μηνο είναι άκρως ενθαρρυντικά με την τουριστική κίνηση να απογειώνεται από το αεροδρόμιο "Μακεδονία", σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν ο γενικός διευθυντής πωλήσεων Ελλάδος, Κύπρου και Βαλκανίων, Κώστας Σαδόπουλος και η περιφερειακή διευθύντρια Βορείου Ελλάδος, Ιονίων Νήσων και Βαλκανίων της AEGEAN, Ειρήνη Σιδηροπούλου.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Πακέτα 12 εκατ. και οι συναλλαγές στην ΕΧΑΕ.

Στα 20 εκατ. ευρώ έφθασε η αξία συναλλαγών μέσω προσυμφωνημένων εντολών στην χθεσινή συνεδρίαση. Σε μετοχές των 4 συστημικών τραπεζών, των Jumbo, TITANC, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής αλλά και των ΟΛΠ, Profile, Μπλε Κέδρος και ΕΧΑΕ. Ειδικότερα στη μετοχή των ΕΧΑΕ πέρασαν πακέτα για 98.900 τμχ στα 4,21 ευρώ, 2 των 250.000 τμχ στα 4,22 ευρώ, και για 40.000 τμχ στα 4,20 ευρώ και 25.000 τμχ στα 4,22 ευρώ. Σύμφωνα με χρηματιστηριακές πηγές και τα 5 φέρεται πως είχαν τον ίδιο αποδέκτη, πανίσχυρο ξένο (αμερικανικό) επενδυτικό χαρτοφυλάκιο. ...

-------------------------------------------------------------------------------------

ΕΤΕΜ- Cosmos Aluminium και ο expert Παναγή. Ευτυχής εξέλιξη στο deal ΕΤΕΜ- Cosmos Aluminium με την πρώτη να απορροφάται από την δεύτερη. Διαδικασία που ολοκληρώθηκε με τις υπογραφές να μπαίνουν την Πέμπτη 6 Απριλίου- ανήμερα του Αγίου Ευτυχίου- στα γραφεία της Cosmos Aluminium στη Λάρισα. Ξενοφών Καντώνιας από την πλευρά της Cosmos Aluminium και Μιχάλης Παναγή από την ΕΤΕΜ. Ο πρώτος, ιδρυτής και πρόεδρος της C.A ο δεύτερος πρόεδρος την εταιρεία συμφερόντων του ομίλου Viohalco. Αμφότεροι χειρίστηκαν την όλη διαδικασία από το...άλφα μέχρι το...ωμέγα, συμφωνία που επιτεύχθηκε (και ) λόγω της εξειδίκευσης του Μιχάλη Παναγή σε αναδιαρθρώσεις εταιρειών (λ.χ. Ιχθυοτροφεία Σελόντα, Eurodrip κ.α.). Στη νέα εταιρεία η πλευρά Καντώνια θα έχει το 85% του μ.κ και η EllvalHalcor (Viohalco) το 15% με τους επιτελείς της να εκτιμούν ότι τον πρώτο χρόνο λειτουργίας (με τη νέα μορφή) θα πραγματοποιήσει κύκλο εργασιών περίπου 300 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ