Deloitte: Εγκαινίασε νέα γραφεία και Innovation Hub στην Πάτρα

Deloitte: Εγκαινίασε νέα γραφεία και Innovation Hub στην Πάτρα

Στόχος της δημιουργίας του Brainzone να επιταχυνθεί η ανάπτυξη και η επιτυχής δραστηριοποίηση νέων επιχειρήσεων στην πόλη.

Τα νέα της γραφεία στην Πάτρα εγκαινίασε η Deloitte Ελλάδος, παράλληλα ανακοινώθηκε και η δημιουργία του Brainzone, ενός Innovation Hub με σκοπό να επιταχυνθεί η ανάπτυξη και η επιτυχής δραστηριοποίηση νέων επιχειρήσεων στην πόλη.

Τα νέα γραφεία της εταιρείας, μαζί με το Brainzone, βρίσκονται στην οδό 28ης Οκτωβρίου 4 και είναι συνολικής επιφάνειας 2.000 τ.μ.

Πρόκειται για μια κίνηση που εντάσσεται στο πλαίσιο επέκτασης της παρουσίας της Deloitte στην Ελλάδα σε τέσσερις βασικούς σταθμούς - hubs, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και Πάτρα, η οποία απορρέει από την αναγνώριση των δυνατοτήτων της περιφέρειας και κυρίως των πόλεων που φιλοξενούν πανεπιστημιακά ιδρύματα, καθώς και του επιστημονικού και στελεχιακού δυναμικού τους.

Όραμα της Deloitte είναι να δημιουργήσει μια νέα εργασιακή, οικονομική και κοινωνική προοπτική στην πόλη, προσφέροντας την ευκαιρία σε νέα στελέχη να ενταχθούν στο δυναμικό της, ενώ παράλληλα, μέσα από τη δράση και τα προγράμματα που αναπτύσσει, να σταθεί αρωγός στην τοπική επιχειρηματικότητα και κοινωνία.

Προς αυτή την κατεύθυνση, η Deloitte σχεδιάζει έως το τέλος του 2023 να έχει δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας στην Πάτρα, σε αντικείμενα ενδιαφέροντος που σχετίζονται με τους τομείς της τεχνολογίας, του Consulting (Συμβουλευτικών Υπηρεσιών) και του Risk Advisory (των Υπηρεσιών Διαχείρισης Ρίσκου), ενώ το γραφείο της Πάτρας αποτελεί κομμάτι της ευρύτερης στρατηγικής της εταιρείας να δημιουργήσει ένα ακόμη πιο εκτενές δίκτυο εξυπηρέτησης των πελατών της, σε όλη την Ελλάδα. Επιπλέον, στην Πάτρα δημιουργείται και το Κέντρο Αριστείας, σε συνεργασία με την Google, για περαιτέρω ανάπτυξη των υπηρεσιών στον τομέα της βιωσιμότητας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Deloitte κ. Δημήτρης Κουτσόπουλος, επισήμανε στην ομιλία του στην εκδήλωση των εγκαινίων στην Πάτρα του Brainzone, πως αποσκοπεί στο να επιταχύνει την ανάπτυξη νέων επιχειρήσεων, παρέχοντας πρόσβαση σε πόρους και σε μια σειρά από σημαντικές υποστηρικτικές υπηρεσίες επιχειρηματικής ανάπτυξης.

«Στόχος του Brainzone είναι οι νέοι χώροι να αποτελέσουν σημείο συνάντησης και αναφοράς του οικοσυστήματος καινοτομίας της Πάτρας. Mέσω αυτού η Deloitte σκοπεύει να στηρίξει τις νέες επιχειρήσεις στην πόλη, αφιλοκερδώς, μέσα από τη φιλοξενία και συμβουλευτική υποστήριξή τους εντός των χώρων της. Αυτή η δράση αφορά υποψήφιους επιχειρηματίες ή ομάδες φοιτητών που δεν έχουν συστήσει ακόμα επιχείρηση αλλά χρειάζονται έναν χώρο για να δοκιμάσουν και αναπτύξουν τις ιδέες τους ή νέες επιχειρήσεις και χρειάζονται υποστήριξη στα πρώτα τους βήματα», ανέφερε ο κ. Κουτσόπουλος.

Κλείνοντας την ομιλία του ο διευθύνων σύμβουλος της Deloitte κατέληξε: «Τα προσεχή χρόνια η εξαιρετική σημασία της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, θα ενισχυθεί, αναδεικνύοντας σημαντικές αναπτυξιακές ευκαιρίες. Η επένδυσή μας στην Πάτρα θέλουμε να αποτελέσει καταλύτη ανάπτυξης και δημιουργίας ενός θετικού αποτυπώματος στην κοινωνία της πόλης, με προτεραιότητα τη δημιουργία ευκαιριών για τους νέους της Πάτρας. Το όραμά μας είναι το Brainzone Innovation Hub να συμβάλει στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στην Πάτρα, με όρους σύγχρονους, ανταγωνιστικούς και βιώσιμους και με πρωταγωνιστές τα εξαιρετικά ντόπια ταλέντα».

Χαιρετισμό στην εκδήλωση των εγκαινίων απηύθυνε ο Υφυπουργός Απόδημου Ελληνισμού και βουλευτής Πάτρας Ανδρέας Κατσανιώτης καθώς και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριος Φαρμάκης. Χαιρετισμό επίσης απέστειλε ο βουλευτής Πάτρας κ. Άγγελος Τσιγκρής, ενώ παρέστησαν εκπρόσωποι των αρχών της πόλης, τοπικών φορέων και του επιχειρηματικού κόσμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ