ΣΕΒ - ΣΒΣΕ: «Αναπτυξιακά Χρηματοδοτικά εργαλεία 2023-2027: Η επόμενη ημέρα»

 ΣΕΒ - ΣΒΣΕ: «Αναπτυξιακά Χρηματοδοτικά εργαλεία 2023-2027: Η επόμενη ημέρα»

Η εκδήλωση στοχεύει στο να δοθεί στοχευμένη πληροφόρηση για τα αναπτυξιακά-χρηματοδοτικά εργαλεία που μπορούν να αξιοποιήσουν οι επιχειρήσεις, σε θέματα ψηφιακού μετασχηματισμού, πράσινης οικονομίας και περιφερειακής ανάπτυξης

 

Στο πλαίσιο της 40ης Γενικής Συνέλευσης του ΣΒΣΕ, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας και ο ΣΕΒ σύνδεσμος επιχειρήσεων και βιομηχανιών συνδιοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Αναπτυξιακά Χρηματοδοτικά εργαλεία 2023-2027: Η επόμενη ημέρα», την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 15.00-17.00, στο κτήμα «ΟΙΝΟΤΡΙΑ ΓΗ» ΚΩΣΤΑ ΛΑΖΑΡΙΔΗ στο Καπανδρίτι.

Η εκδήλωση στοχεύει στο να δοθεί στοχευμένη πληροφόρηση για τα αναπτυξιακά-χρηματοδοτικά εργαλεία που μπορούν να αξιοποιήσουν οι επιχειρήσεις, σε θέματα ψηφιακού μετασχηματισμού, πράσινης οικονομίας και περιφερειακής ανάπτυξης και θα περιλαμβάνει δύο πάνελ:

• Το πρώτο πάνελ αφορά σε ζητήματα του ΕΣΠΑ 2021-2027, αναπτυξιακές προκλήσεις και χρηματοδοτικές ευκαιρίες για τις βιομηχανικές επιχειρήσεις σε τομεακό και περιφερειακό επίπεδο καθώς και το αποτύπωμά τους στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Ομιλητές θα είναι ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Ιωάννης Τσακίρης και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Φάνης Σπανός. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΒ , Δρ. Γεώργιος Ξηρογιάννης.
• Το δεύτερο πάνελ αφορά στον Αναπτυξιακό Νόμο, το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και τα διαθέσιμα αναπτυξιακά εργαλεία χρηματοδότησης επενδύσεων, και έχουν προσκληθεί ο Γενικός Γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων και Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ.), κ. Ορέστης Καβαλάκης, και ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Εταιρειών Χρηματοδοτικής Μίσθωσης, και Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank Leasing, κ. Ζαχαρίας Βλάχος. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Γενικός Γραμματέας του Δ.Σ. του ΣΒΣΕ, κ. Ανδρέας Λουκάτος.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία, ενώ θα μεταδοθεί ζωντανά από την ιστοσελίδα του ΣΒΣΕ και του STAR Κεντρικής Ελλάδος που είναι Χορηγός Επικοινωνίας της Συνέλευσης του ΣΒΣΕ, βλ. λινκ: https://www.youtube.com/watch?v=gOcGIVBeFfc.

Μετά την κοινή εκδήλωση θα ακολουθήσει, στον ίδιο χώρο στις 18:00 η Ανοικτή Συνεδρίαση του ΣΒΣΕ με θέμα: «Βιομηχανία, Ενεργειακά Δεδομένα και προκλήσεις» με συμμετοχή σημαντικών Ελλήνων και ξένων ομιλητών, μεταξύ των οποίων, η Επίτροπος Ενέργειας Kadri Simson , ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης, η Ευρωβουλευτής κα Μαρία Σπυράκη, και ο Γενικός Διευθυντής της Eurometaux κος Guy Thiran.

Χορηγοί του κοινού Workshop και της Γενικής Συνέλευσης του ΣΒΣΕ είναι: Μεγάλοι Χορηγοί είναι οι εταιρίες ElvalHalcor και SABO, Χορηγός η ΑΡΧΕΤΥΠΟ, Υποστηρικτές η ELVAL COLOUR, η MAILLIS η ΔΙΑΒΙΠΕΘΙΒ και η SEPTONA, e-CODOMH, ενώ Χορηγός Επικοινωνίας είναι το STAR Κεντρικής Ελλάδος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ