Έκδοση Κοινού Ομολογιακού Δανείου έως 100.000.000 ευρώ, από την CPLP SHIPPING HOLDINGS PLC

 Έκδοση Κοινού Ομολογιακού Δανείου έως 100.000.000 ευρώ, από την CPLP SHIPPING HOLDINGS PLC

Η έναρξη της Δημόσιας Προσφοράς έχει οριστεί την 20η Ιουλίου με καταληκτική ημερομηνία την 22η Ιουλίου 2022

 

Η «CPLP SHIPPING HOLDINGS PLC» (η «Εκδότρια»), μέλος του Ομίλου Capital Product Partners L.P. ανακοινώνει ότι μετά την έγκριση του σχετικού Ενημερωτικού Δελτίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στις 14 Ιουλίου 2022, προχωρά σε έκδοση Κοινού Ομολογιακού Δανείου («ΚΟΔ»), ύψους έως 100 εκατ. ευρώ και επταετούς διάρκειας, μέσω Δημόσιας Προσφοράς προς το επενδυτικό κοινό στην Ελλάδα.
Η έναρξη της Δημόσιας Προσφοράς έχει οριστεί την 20η Ιουλίου με καταληκτική ημερομηνία την 22η Ιουλίου 2022.
Η έκδοση του ΚΟΔ πραγματοποιείται με την εγγύηση της CAPITAL PRODUCT PARTNERS L.P. (η «Εγγυήτρια»). Ο στόλος υψηλών προδιαγραφών της CPLP αριθμεί σε 19 πλοία και με την υλοποίηση του αναπτυξιακού προγράμματος ύψους $597,5 εκατ. δολαρίων μεταξύ Οκτωβρίου 2022 και Μαΐου 2023, ο στόλος αναμένεται να διαμορφωθεί στα 23 πλοία αποτελούμενος από 7 πλοία τελευταίας γενιάς μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (‘LNG’), 15 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων (containers) και 1 πλοίο ξηρού φορτίου.
Το επενδυτικό πρόγραμμα του Ομίλου της Εγγυήτριας έχει στόχο την συνεχή ανανέωση και ενίσχυση του στόλου του, καθώς και την καθιέρωσή του στη διεθνή αγορά θαλάσσιας μεταφοράς LNG, μία αγορά υψηλής ανάπτυξης με θετικά μακροπρόθεσμα θεμελιώδη μεγέθη, καθώς το υγροποιημένο φυσικό αέριο αναμένεται να διαδραματίσει καίριο ρόλο στην ενεργειακή μετάβαση του πλανήτη σε καθαρές μηδενικές εκπομπές (net zero) και στην ενεργειακή ανεξαρτησία της Ευρώπης. Τα πλοία τελευταίας γενιάς LNG του Ομίλου της Capital Product Partners LP διανέμουν υγροποιημένο φυσικό αέριο μεταξύ 26 χωρών σε όλο τον κόσμο.

Η Εγγυήτρια μετρά 15 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στο χρηματιστήριο NASDAQ της Νέας Υόρκης. Ο Όμιλος της Εγγυήτριας διαθέτει έως και $2,1 δισ., δολάρια σε συμβολαιοποιημένα έσοδα και εναπομείναντα χρόνο χρονοναυλώσεων μέχρι και 10,1 έτη.
Στόχος της έκδοσης του ΚΟΔ, από τη Εκδότρια, είναι να εκδοθούν έως εκατό χιλ. (100.000) ανώνυμες, άυλες και κοινές ομολογίες με ελάχιστο ποσό εγγραφής τα €1.000. Οι ομολογίες με ονομαστική αξία €1.000 εκάστη, θα έχουν συνολική διάρκεια επτά ετών, με δυνατότητα πρόωρης εξόφλησης μέρους ή συνόλου του ΚΟΔ, μετά την παρέλευση του 2ου έτους και στη λήξη κάθε περιόδου εκτοκισμού.
Η Έκδοση του Κοινού Ομολογιακού Δανείου θα παρέχει στον Όμιλο της Capital Product Partners L.P. τη δυνατότητα να συνεχίσει να επενδύει στη στρατηγική μετάβασή της στην πράσινη ναυτιλία, ενισχύοντας τον στόλο της και αυξάνοντας δυναμικά το αποτύπωμά της στην διεθνή ναυτιλιακή αγορά.
Σχολιάζοντας την ανακοίνωση, ο CEO της Capital Product Partners L.P, Jerry Καλογηράτος, ανέφερε: «Η CPLP βρίσκεται σε μία δυναμική ρότα επενδύσεων σε στόλο τελευταίας γενιάς και χαμηλού περιβαλλοντικού αποτυπώματος τόσο για τη μεταφορά LNG, όσο και σε πλοία containers. Προχωράμε σε εκ νέου έκδοση ομολογιών στην Ελληνική Κεφαλαιαγορά και ενισχύουμε το αναπτυξιακό επενδυτικό μας πρόγραμμα για να μειώσουμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του στόλου μας, παράλληλα συμβάλλοντας στην ενεργειακή ασφάλεια της Ελλάδας και της Ευρώπης».
Αναλυτικές πληροφορίες παρατίθενται στο από 14.07.2022 Ενημερωτικό Δελτίο. Συντονιστές Κύριοι Ανάδοχοι είναι η Τράπεζα Πειραιώς, η Alpha Bank και η Euroxx Χρηματιστηριακή Α.Ε.Π.Ε.Υ.

Ανάδοχος είναι η Optima bank και Σύμβουλοι Έκδοσης η Τράπεζα Πειραιώς και η Euroxx Χρηματιστηριακή Α.Ε.Π.Ε.Υ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ